Шестгодишно китайче си отглеждаше до вчера общо 31 пръсти. Малчуганът

...
Шестгодишно китайче си отглеждаше до вчера общо 31 пръсти. Малчуганът
Коментари Харесай

Оперираха 6-годишно китайче с 31 пръста

Шестгодишно китайче си отглеждаше до през вчерашния ден общо 31 пръсти.

Малчуганът се е родил с вродено заболяване, което се назовава полидактилия. Тя се показва в по-голям от естествения брой пръсти на ръцете или краката. Допълнителните пръсти нормално съставляват малко парче мека тъкан, само че от време на време могат да имат и кости без стави. В редки случаи това са същински функциониращи пръсти. Полидактилията се среща и при животните.

Генетичната разновидност при момченцето обаче е първата по рода си, на която медицината се натъква. Досега най-фрапантният случай бе на индиец с общо 25 пръста.

При детето обаче съвсем всички пръстчета действат. На всяка от ръцете му три от пръстите са срастнати, само че все пак китайчето ги свива и умее да си служи с тях.

Вчера обаче дребният китаец е бил опериран. Операцията в болничното заведение на град Шенян е траяла съвсем седем часа и съгласно лекарите е сполучлива. След интервенцията детето към този момент има единствено по 10 пръсти на ръцете и краката си.

Родителите на малчугана, чията идентичност не се съобжава от китайските медии, описват, че аномалията не смущавала сина им допреди опрецията.

Те даже не считали да подлагат детето на интервенцията, само че откакто другарчетата му в учебно заведение почнали да му се подиграват и да го назовават " страшилище ", родителите се решили да му спестят нападките.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР