Шегата гласи, че жените са хладнокръвни събратя на змиите и

...
Шегата гласи, че жените са хладнокръвни събратя на змиите и
Коментари Харесай

Защо ръцете на жените са по-студени от на мъжете

Шегата гласи, че дамите са невъзмутими събратя на змиите и по тази причина крайниците им постоянно са покрай точна на заледяване. А в отговор се чува, че студените ръце са знак на горещо сърце.

Но учените имат малко по-различно пояснение за този феномен и не търсят близка връзка сред нежния пол и влечугите . В университета Кеймбридж организираха опит с мъже, дами и деца, поставяйки ръцете им в лед за три минути. След това с термокамера е открито, че мъжете възвръщат естествената температура на ръцете си по-бързо .

 Каква персона сме съгласно пръстите на ръцете
Какво издават пръстите за нашия темперамент

Да съпоставим безименния пръст с кутрето, с цел да разберем

Причината за това е доста по-проста - те имат повече мускулна маса . Тя генерира топлота и контролира телесната температура. Досега се смяташе, че подкожните мазнини имат тези функционалности. Но резултатите от последното проучване демонстрират друго.

 Снимка 340374

Ръцете имат относително огромна повърхност, която постоянно остава незащитена през зимата. А това може да докара до температурен дисбаланс в тялото . Затова е значимо дамите и дребните деца да не подценяват студа, написа Daily mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР