Шефът на руската федерация по художествена гимнастика - Ирина Винер

...
Шефът на руската федерация по художествена гимнастика - Ирина Винер
Коментари Харесай

Шефката на руската гимнастика се оправдава пред Путин. Той: Съчувстваме ви

Шефът на съветската федерация по художествена гимнастика - Ирина Винер - Усманова, се оправда пред президента на Русия - Владимир Путин, за загубата на купите в самостоятелната конкуренция и при ансамблите на олимпийските игри в Токио това лято. Както е известно израелката Линой Ашрам завоюва в самостоятелния многобой, а ансамбълът на България се поздрави със златото, като остави зад себе си съветските гимнастички.

“На всички е известно и това не е загадка, че в този момент олимпиадите са политическо мероприятие. Да вземем за образец художествената гимнастика. Нашият спорт закрива Олимпиадата. Вече е известно, че Англия има 22 златни, а Русия - 20 - златни медала. От 20 години печелим олимпийските игри, международните шампионати, а половин месец преди игрите - и европейското състезание. И какво стана на Олимпиадата? Губим без никакво съображение. Грешките на съперниците ни бяха явни, само че те станаха първенци. В същото време губим два златни медала. Ако ги бяхме спечелили, Русия щеше да е на четвърто, а не на пето място. Това е точно политиката. Затова би трябвало да издигаме отпред на спорта хора, които ще се борят за Русия, а не да мислят единствено за себе си”, сподели Винер пред Путин на съвещанието на Съвета по развиване на физическата просвета и спорта.

“Хубаво. Ние всички съчувстваме на вашите девойки, за това, което се случи. Това е тематика, която би трябвало да обсъждате с президента на Олимпийския комитет и министъра на спорта. Трябва да се борите за обективно съдийство и това не се отнася единствено за художествената гимнастика. Това не са някакви военни учения и би трябвало да има бистрота. Но това е огромна тематика и няма да влизаме в този момент в подробности”, сподели Путин в отговор на Винер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР