Шеф Мишел Ру-младши затваря двата си легендарни ресторанта Le Gavroche

...
Шеф Мишел Ру-младши затваря двата си легендарни ресторанта Le Gavroche
Коментари Харесай

Шеф Мишел Ру-младши затваря легендарните ресторанти Le Gavroche в Лондон

Шеф Мишел Ру-младши затваря двата си именити ресторанта Le Gavroche в английската столица, наградени със звезди Мишлен, след 56 години в бизнеса, оповестява BBC. Ру-младши, който се е появявал в голям брой телевизионни готварски излъчвания на Острова, а също е и жури в известното риалити MasterChef, споделя, че е взел решение да прекарва " повече време със фамилията си ".Le Gavroche, в Мейфеър, централен Лондон, е открит през 1967 година от френските братя ресторантьори Алберт и Мишел Ру-старши. По това време това е бил и единственият френски ресторант от този тип в Лондон.

Шеф Мишел Ру-младши затваря двата си именити ресторанта Le Gavroche в английската столица, наградени със звезди Мишлен, след 56 години в бизнеса, оповестява BBC. Ру-младши, който се е появявал в голям брой телевизионни готварски излъчвания на Острова, а също е и жури в известното риалити MasterChef, споделя, че е взел решение да прекарва " повече време със фамилията си ".

Le Gavroche, в Мейфеър, централен Лондон, е открит през 1967 година от френските братя ресторантьори Алберт и Мишел Ру-старши. По това време това е бил и единственият френски ресторант от този тип в Лондон.

Това е следващият известен и безценен ресотрант съз звезди от влиятелния гид и голям брой други награди, който афишира, че стопира да работи тази година. Най-голям отзив провокира, откакто притежателят му началник Рене Редзепи, призна, че да бъдеш на международния върх години наред е извънредно изтощително и тежко - физически и душевен. А поддържането на позитивен финансов баланс, без да се употребява безвъзмезден стажантски труд, просто не се получава, макар високите цени в ресоранта. Всичко това сложи доста въпроси пред бъдещето на така наречен fine dining и повдигна спор дали скъпите влиятелни ресотранти по света с техните звездни шеф-готвачи в действителност са резистентен и етичен бизнес.
Източник: Wikipedia
В обява в Instagram в петък Ру-младши написа, че ресторантът ще затвори през януари 2024 година Той споделя, че има " доста смесени страсти " по отношение на решението за затваряне, само че че името на ресторанта " ще продължи да живее ". " Това решение не беше взето леко. Le Gavroche значи толкоз доста, освен за мен и семейство Ру, само че и за по-широкия екип на Gavroche и за вас, нашите посетители, които станахте наше семейство през толкоз доста години ", написа той. Ру младши прибавя, че от ноември до затварянето на ресторанта ще се организират поредност от " празнични вечери ".
Реклама
" Le Gavroche продължава да е изцяло ангажиран, седмица след седмица, само че от известно време знам, че би трябвало да отделя време за по-добър баланс сред работа и персонален живот, с цел да мога да извозвам повече време със фамилията си и в другите си бизнес инициативи ", прибавя шеф-готвачът.

Ру-младши, наследник на Албер Ру, ръководи ресторанта от 1991 година, като му завоюва две звезди Michelin - едно от най-престижните самопризнания в ресторантьорския бизнес. Популярни готвачи като да вземем за пример Гордън Рамзи също са минали през Le Gavroche и там са израстнали до това, което са през днешния ден.

Преди години ресторантът на Ру се оказа в центъра на скандал след следствие на The Guardian, което сподели, че някои чиновници в лондонския ресторант са получавали доста по-малко от минималното възнаграждение. Ресторантьорът призна за практиката и разгласи, че незабавно ще я поправя. Преди няколко години сходни разкрития бяха направени и в Noma на началник Редзепи - той е употребявал безвъзмезден стажантски труд. След това ресторантьорът поправя практиката, само че това утежни финансовата резистентност на ресторанта.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Ани Коджаиванова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР