Шампионският парад на Аржентина събра около 4 млн. привърженици на

...
Шампионският парад на Аржентина събра около 4 млн. привърженици на
Коментари Харесай

Милиони фенове отпразнуваха световната титла с Аржентина в Буенос Айрес

Шампионският церемониал на Аржентина събра към 4 млн. последователи на „ албиселесте “ по улиците на столицата Буенос Айрес. Огромният брой ентусиасти на отбора, воден от звездата Лионел Меси, честваха с любимците си, които в неделя детронираха Франция след 3:3 в постоянното време и продълженията и 4:2 при дузпите.

Феновете на аржентинците, облечени в бяло и небесносиньо – цветовете на националната фланелка, танцуваха и използваха друг тип пиротехника в символ на наслада от третата международна корона на Лионел Скалони и компания. Мнозина от последователите бяха на палатки цяла нощ, с цел да си подсигуряват места около планувания маршрут на шампионския церемониал.

След идването от Катар по-рано през днешния ден сутринта, играчите потеглиха в 11:45 часа локално време от подготвителната база на Аржентинската футболна асоциация (АФА) на 30-километрово премеждие до емблематичния Обелиск в центъра на Буенос Айрес, където честваха бурно със своите любимци.

По-рано денем „ гаучосите “ кацнаха в родината си. Меси, който означи два гола в решителния конфликт с „ петлите “, беше първият състезател, който излезе от самолета и подвигна високо Световната купа. Точно зад него беше селекционерът Лионел Скалони. Нападателят Хулиан Алварес, блеснал в Катар с четирите си гола, беше един от идващите, които се появиха. Снимка на Меси и надпис: " Един тим, една страна, една фантазия " грееха върху опашката на самолета. Играчите си проправиха път по червен килим до открит рейс, а на летището звучеше песента „ Muchachos “ на ска групата La Mosca.

Междувременно, едвам не се стигна до случай около празненствата, когато Меси, Родриго Де Пол, Николас Отаменди, Леандро Паредес и Анхел ди Мария седели на покрива и едвам не паднали поради ниско висящите електрически кабели. Първоначално те не забелязали рисковата обстановка и се наложило да проявят мълниеносен инстикт, с цел да залегнат в точния момент. За играчите всичко минало единствено с нерешителност и изгубената бейзболна шапка на Паредес. Футболистите съумели да се скрият в точния момент.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР