Шампионката от Откритото първенство на Австралия по тенис Арина Сабаленка

...
Шампионката от Откритото първенство на Австралия по тенис Арина Сабаленка
Коментари Харесай

Сабаленка отнесе Гоф, Сакари обърна Квитова за място на 1/2-финалите в Индиън Уелс

Шампионката от Откритото състезание на Австралия по тенис Арина Сабаленка (Беларус) се класира за полуфиналите на мощния шампионат на твърда настилка от сериите УТА 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона $.

Поставената под номер 2 Сабаленка в профил шестата в схемата представителна на домакините Коко  Гоф с 6:4, 6:0 за малко повече от час и реализира 16-а  победа в 17 мача от началото на сезона.

Състезателката от Беларус започва дуела с пробив, като резервира задатъка си до края на първия сет, а във втората част не даде даже гейм на съперничката си.

" Знаех,  че в случай че покажа най-хубавия си тенис, ще имам всички шансове да печеля този мач. Затова се веселя, че съумях да го направя и не преставам напред ", разяснява Сабаленка.

За място на финала тя ще се изправи против миналогодишната вицешампионка и номер 7 Мария Сакари (Гърция), която  елиминира 15-ата в схемата  Петра Квитова (Чехия) с 4:6, 7:5,  6:1.

Сакари навакса пасив от сет и 1:3 гейма във втория и реализира поврат по-късно повече от два часа и четвърт игра. Квитова позволи цели 12 двойни неточности и общо  52 непредизвикани неточности в дуела, което се оказа решаващо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР