Шампионът в колоездачната обиколка на Франция за 2012 година Брадли

...
Шампионът в колоездачната обиколка на Франция за 2012 година Брадли
Коментари Харесай

Хванаха с допинг още един шампион от "Тур дьо Франс"

Шампионът в колоездачната обиколка на Франция за 2012 година Брадли Уигинс е злоупотребявал с медицински средства, с цел да усъвършенства своите резултати. Новината оповестява организация Ройтерс, която се базира на отчет на английския парламент.

Колоездачът е употребявал кортикостероиди не за лекуване, а целеустремено в подготовката си за " Тур дьо Франс ", която завоюва.

В отчета се споделя още, че Уигинс е употребявал също " триамциналон ", който се употребява за лекуване на астма. Той обаче не е лекуван от астма, а е употребявал веществото, с цел да реализира идеалното съответствие на тегло и мощ в организма си преди обиколката. Подобна процедура са можели да употребяват и останалите му съотборници в отбора на " Скай ".

От тима разгласиха особено изказване, в което отхвърлят следствието на комисията на английския парламент.

Докладът от 52 страници на комисията по цифровите технологии, културата, медиите и спорта към английския парламент е направен въз основата на траяло близо две години и половина следствие. В него се твърди, че " Скай " употребява неразрешени субстанции, с цел да усъвършенства издръжливостта на състезателите, а освен за медицински потребности.

В края на 2016 година Уигинс се отдръпна от професионалния спорт. Той постави завършек на дългата си кариера, в която завоюва рекордните за английски колоездач осем олимпийски медала, от които пет златни, и купа от " Тур дьо Франс ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР