Шампионът на България по волейбол Нефтохимик (Бургас) почти сигурно ще

...
Шампионът на България по волейбол Нефтохимик (Бургас) почти сигурно ще
Коментари Харесай

Волейболният шампион напуска евротурнирите заради десетима с COVID-19

Шампионът на България по волейбол " Нефтохимик " (Бургас) съвсем несъмнено ще напусне европейските клубни шампионати този сезон, откакто десетима души в клуба дадоха позитивни проби за ковид. Седем от тях са състезатели: Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов, Жани Желязков, Теодор Салпаров, Денис Карягин и Мартин Пенев. Заразата е доказана и при треньора Николай Желязков и асистента му Теди Дремсизов, заяви клубният президент Огнян Томов, без да разгласи кой е десетият възпален с COVID-19.

" Повторни проби ще бъдат направени на Кирил Донев, Николай Колев и Златко Кьосев. Първоначално тя бяха негативни, само че през днешния ден се почувстваха зле - посочи Томов. - Положението е трагично. Спираме тренировки и отлагаме мачовете си от вътрешното състезание. По всяка възможност ще бъдем извадени от евротурнирите, тъй като няма процедура срещите да бъдат отлагани. "

В сряда (11 ноември) " Нефтохимик " трябваше да посрещне в своята зала " Младост " сръбския Млади " Радник " (Пожаревац) в първи мач от 1/16-финалите за Купата на CEV, а седмица по-късно да гостува в западната ни съседка. Единственият научен късмет дуелът от евротурнирите да бъде отсрочен по-малко от 48 ч. преди провеждането му е, в случай че и в двата тима има прекомерно огромен брой позитивни проби за ковид.

" Сезирахме интернационалните структури за това, че имаме 10 позитивни играчи - съобщи Томов пред BGvolleyball.com. - От евоцентралата желаеха от " Млади Радник " да покажат своите проби за ковид. Ако те също имат случаи, може да се надяваме на някакво решение. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР