Шахматистките от българския национален отбор бяха много близо да вземат

...
Шахматистките от българския национален отбор бяха много близо да вземат
Коментари Харесай

Две световни шампионки нанесоха първа загуба на шахматистките ни

Шахматистките от българския народен тим бяха доста близо да вземат най-малко точка от извънредно мощния отбор на Украйна, само че наличието на две някогашни международни шампионки в противниковия състав оказа решаващо въздействие в IV кръг на олимпиадата в Ченай (Инд). Воденият от капитана Петър Арнаудов наш тим отстъпи с 1,5:2,5 т. и позволи първо проваляне от началото на шампионата при дамите.

България поведе в резултата след бърза победа на Габриела Антова с черните фигури против Юлия Осмак на четвърта дъска. Бившата №2 в света Анна Музичук изравни с триумф с белите против Гергана Пейчева на втора дъска.

Така мачът трябваше да се реши в другите две партии, в които националките ни имаха белите фигури против двете носителки на международната купа. На първа дъска Нургюл Салимова съумя да стигне до реми против Мария Музичук, само че на трета Белослава Кръстева загуби против Анна Ушенина.

С актив от 6 мач точки отборът ни заема 12-о място във краткотрайното класиране и в V кръг през днешния ден ще играе против състава на Иран. Лидер в подреждането е Азербайджан с 8 т., следван от Полша и Украйна със същия актив, само че по-слаби спомагателни индикатори.

При мъжете България позволи втора поредна загуба - 1:3 против Гърция. Момчил Петков победи на първа дъска с черните фигури Димитриос Мастровасилис, само че другите ни трима шахматисти претърпяха провали - Цветан Стоянов с белите против Николаос Теодору на втора, Тодор Георгиев с черните против Христос Баникас на трета и Александър Ташев с белите против Евгениос Йоанидис на четвърта.

С 4 т. нашите се подреждат на 66-а позиция в класирането и през днешния ден ще имат за противник тима на Тайланд. Начело в подреждането е вторият състав на домакина Индия с 8 т., пред Армения и Израел със същия актив.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР