Сгушена в Кавказките планини в северната част на Грузия се

...
Сгушена в Кавказките планини в северната част на Грузия се
Коментари Харесай

Уникално! Селата-крепости на Грузия

Сгушена в Кавказките планини в северната част на Грузия се намира историческата провинция Хевсурети.

Мъжете от региона в миналото са били известни с уменията си в бойните изкуства, прилагани в битката им с мюсюлманското население на Северен Кавказ.

Поради географската, етническа и религиозна трудност на района и неналичието на индустриализация в Голем Кавказ (главната планинска верига), племената от Северен Кавказ нормално постоянно атакуват и ограбват планинските грузинци.

За да защитят своите села, те строят къщите си доста близо една до друга, тъй че да образуват обединена отбранителна стена, показва Amusing Planet.

Тези селища играят решаваща роля на защитна преграда за цялата Грузия и пазят нацията от нахлуването на номадските племена.

Едно от най-зрелищните от тези села е Шатили, ситуирано в надълбоко дефиле.



Селото е неповторим комплекс от средновековни замъци и укрепени жилища от камък и хоросан, охраняващи североизточните околности на страната.

Много от средновековните кули в селището през днешния ден са изоставени, а популацията, състоящо се от към десетина фамилии, живее в модерни дървени къщи, ограждащи периметъра.

Самото село е евакуирано, а популацията му преселено равнините от руските управляващи при започване на 50-те години на предишния век.

През зимата, когато селото става недостъпно по шосето, множеството от останалите поданици също напущат планините.

Друго значимо село в провинция Хевсурети е Mуцо. Някога значима цитадела в района, то през днешния ден е изцяло изоставено.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР