Сезонът в Световната купа по ски алпийски дисциплини приключи в

...
Сезонът в Световната купа по ски алпийски дисциплини приключи в
Коментари Харесай

Лара Гут-Бехрами е спечелила най-много при алпийците

Сезонът в Световната купа по ски алпийски дисциплини завърши в неделя с финалите в Ленцерхайде, което даде опция на Международната федерация по ски (ФИС) да разгласи имената на състезателите с най-високи доходи от наградни фондове.

За разлика от множеството други спортове, в алпийските ски се оказва, че по-големи доходи в челото са генерирали дамите. Начело на класацията е швейцарката Лара Гут-Бехрами, която е спечелила 485 000 швейцарски франка (440 000 евро) преди налозите. На второ място е носителката на Големия бистър глобус Петра Влъхова. Словачката е нараснала банковата си сметка с 444 хиляди швейцарски франка. На трето място е американката Микаела Шифрин с 411 000 швейцарски франка. Шифрин завоюва нощния слалом във Флахау, което е надпреварата с максимален награден фонд при дамите. За успеха си в него тя получи 63 000 швейцарски франка.

При мъжете най-големи доходи от наградни фондове е генерирал носителят на Световната купа Алекси Пентюро. Французинът, който победи в 5 от 35 надпревари, е спечелил 379 000 швейцарски франка.

Състезанието с максимален награден фонд през миналия сезон остава спускането в австрийския курорт Китцбюел, което донесе на спечелилия Беат Фойц 87 500 швейцарски франка в банковата сметка.

Най-добрият български скиор Алберт Попов е спечелил през предишния сезон 9742 швейцарски франка.

Общият награден фонд на надпреварите в Световната купа при мъжете и дамите през миналия сезон бе 9 милиона швейцарски франка, като в тази сума не влизат наградните фондове на надпреварите, които не съумяха да се проведат по една или друга причина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР