Сезонът на настинките и грипа започна. Какво е общото между

...
Сезонът на настинките и грипа започна. Какво е общото между
Коментари Харесай

Как да различим грипа от настинката


Сезонът на настинките и грипа стартира. Какво е общото сред тях и какви са разликите? Можем ли да ги отличим още в самото начало?

Става дума за две напълно разнообразни болести, чиито имена в делника постоянно се употребяват като синоними: грип и простуда. Само че двете са напълно разнообразни. Настинката може и да е подла, кашлицата може да продължи дълго, а хремата да ви предизвиква съществено главоболие, само че това не е безусловно грип. Ето по какъв начин можете да разберете още от първите признаци дали просто сте настинали, или боледувате от инфлуенца.
Редакцията предлага
Още първите признаци са разнообразни

Настинката се появява последователно, до момента в който признаците на грипа се усещат внезапно. Докато когато сте настинали не е наложително да вдигнете температура, то при грипа това е обезпечено - и то даже до 41 градуса, като температурата постоянно е съпроводена от настинка и изпотяване. При инлуенцата постоянно се появява и мощно главоболие, до момента в който при настинката това се случва, само че недоволствата са по-леки. Друга основна разлика е, че при грипа съвсем постоянно болните се оплакват от болки в ставите и мускулите, до момента в който при настиналите хора те също се появяват, само че не толкоз постоянно. Ако карате инфлуенца, най-вероятно ще загубите и апетита си. А в случай че просто сте настинали, може би ще продължите да си похапвате обикновено. 

Имаме ли хрема при грип?

Хремата е характерен признак на настинката. При грипа тя е рядко срещана. Що се отнася до кашлицата - настиналите кашлят отвреме в точния момент, а болните от грип - по-често. Типична за инфлуенцата е сухата кашлица. 

Разлики има и в продължителността на боледуването. Настинката продължава сред 3 и 7 дни. А грипът сред 7 и 14. Освен това при инфлуенцата през цялото време човек се усеща тежко болен. При настинката това не е по този начин. И друга основна разлика: до момента в който при настиналите пациенти рядко се стига до затруднения, при болните от грип това се случва постоянно, осведоми фармацевтичният тръст " Санофи ". 

Така че разболеете ли се внезапно и вдигнете висока температура, бързо потърсете доктор. 

***
Вижте и тази фотогалерия от нашия списък:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР