Колко сме зависими от сутрешната си доза кафе към днешна

...
Колко сме зависими от сутрешната си доза кафе към днешна
Коментари Харесай

Ще изчезне ли кафето заради глобалното затопляне?

Колко сме подвластни от утринната си доза кафе към днешна дата е въпрос, който като че ли към този момент има своя явен отговор. На един различен въпрос обаче, можем единствено да се надяваме отговорът да е негативен и той е дали е допустимо световното стопляне да ни лиши скоро от обичаната ни кофеинова напитка .

Според Science Alert, темпото, с което вървят климатичните промени към сегашното е сериозен риск за бъдещето на терените на Бразилия , която е най-големият производител на кафе в света. Цифрите, които се загатват, са понижаване до 79 на 100 в идващия четвърт век.
 Снимката е илюстративна
Медията цитира швейцарски учени (Института за проучване на естествените запаси към университета за приложни науки в Цюрих), които са изследвали евентуалното влияние на климатичните промени върху кафето.

И неприятните прогнози са, че при разбора, който получаваме, регионите подобаващи за развъждането, внезапно ще намалеят, като най-хубавите (в Централна и Южна Америка, Централна и Западна Африка и Южна и Югоизточна Азия) ще се свият с повече от 50 на 100, а умерено подобаващите до 41 на 100

[gallery]13231[/gallery]

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР