Севиля триумфира за шести път в своята история с титлата

...
Севиля триумфира за шести път в своята история с титлата
Коментари Харесай

Доминация! Севиля надви Интер и отново спечели Лига Европа

Севиля победи за шести път в своята история с купата на Лига Европа (б.р. преди този момент Купа на УЕФА) след победа с 3:2 против италианския Интер. Головете за андалусийците означиха Люк де Йонг (12', 32') и един път Диего Карлос (74'). За " нерадзурите " вкараха Ромелу Лукаку (4' от дузпа) и Диего Годин (35').

Двубоят стартира без разузнаване и още във 2-ата минута неточност на Ханданович едвам не докара до разкриване на резултата. Вратарят на Интер бързо се реваншира, поставяйки началото на контраофанзива, на върха на която се оказа Лукаку. Той нахлу мощно в наказателното поле и Диего Карлос бе заставен да го събори. Реферът Дани Маккеле без съмнение уточни бялата точка и подвигна жълт картон на бранителя на Севиля. Дузпата бе невъзмутимо осъществена от Лукаку и Интер поведе - 1:0.

Отговорът на Севиля не закъсня. Още в 12-ата минута Люк де Йонг с глава направи беззащитен Ханданович - 1:1. Многоходова композиция приключи с центриране на Навас отдясно и непокритият Де Йонг прати топката в мрежата.

Страстите се нажежиха и край тъчлинията в 18-ата минута. Бранителят на Севиля Диего Карлос игра с ръка в наказателно поле пред Боно, само че нидерландският арбитър не пожела да прегледа обстановката и това ядоса треньора на Интер - Антонио Конте. Вместо пояснение, обаче, треньорът на Интер получи жълт картон.

Севиля последователно наложи надзор над топката и разумно стигна до цялостен поврат в 32-ата минута. Отново Де Йонг беше в прегръдките на своите съотборници, откакто надскочи бранител на противника при директен свободен удар и с глава насочи топката в далечния ъгъл - 2:1.

Последва светкавична реакция на " нерадзурите ", които единствено след 3 минути получиха правото да изпълнят статично състояние наоколо до наказателното поле на Севиля. Перфектното центриране на Брозович бе за присъединилия се в офанзива деец Диего Годин, който с глава възвърне равенството - 2:2.

В добавеното време на първата част Интер можеше да получи трето попадение, само че ударът на Лукас Окампос срещна горната греда и излезе в навън.

Второто полувреме стартира много по-спокойно от шеметните първи минути на мача, само че първата опция бе за Интер в 51-ата минута. До гол не се стигна с помощта на значимата интервенция на Диего Карлос, който блокира удара на Галярдини и в огромна степен изкупи грешката си за дузпата при първия гол на " нерадзурите ".

Шест минути по-късно присъединилият се по лявото крило Серхио Регулон получи прекрасен пас и сподели страхотна техника против Годин, само че ударът му се спря от външната страна на мрежата.

Тимът на Антонио Конте отговори с шут на Ашли Йънг, само че топката мина над вратата.

Фантастична изява на стража на Севиля в 65-ата минута резервира равенството на стадиона в Кьолн. Лукаку бе изтърван от бранителите на противника и със спринт от центъра стигна до наказателното поле. Таранът шутира, само че не можа да преодолее Ясин Боно, който бе излязъл да съкрати ъгъла и парира удара му.

С всяка измината минута Интер изглеждаше по-уверен, само че получи непредвиден удар в 74-ата минута. Тогава Диего Карлос опита задна ножица, а върналият се да оказва помощ в отбрана Лукаку протегна крайник и отклони топката в личната си врата. Голът бе записан на Диего Карлос, макар че ударът на играча на Севиля не бе в очертанията на вратата.

Интер имаше отлична опция да изравни в 82-ата минута, само че Жул Кунде мазета от голлинията удар на резервата Алексис Санчес.

До края на срещата възпитаниците на Антонио Конте не съумяха да на наложат сериозен напън, нито да основат голови обстановки, а за това способства е дългото лежане от футболисти на Севиля.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР