Северното сияние изуми милиони британци, докато танцуваше по нощното небе

...
Северното сияние изуми милиони британци, докато танцуваше по нощното небе
Коментари Харесай

Кога следващия път можете да видите Северното сияние в Обединеното кралство, докато хиляди се наслаждават на изложба от домовете

Северното зарево изуми милиони британци, до момента в който танцуваше по нощното небе този уикенд – само че някои пропуснаха магията.

Зрелищни блещукания на Aurora Borealis бяха видяни от надалеч като Северна Шотландия и Бъркшър в Южна Англия в петък против събота вечерта. Въпреки че са рядка панорама в южните елементи на Обединеното кралство, рискова геомагнитна стихия докара до това, че екранът се вижда доста по-на юг от естественото.

Според Кралските музеи в Гринуич полярните сияния могат да се видят покрай двата полюса в северното и южното полукълбо - на север то е известно като полярно зарево. „ Светлините, които виждаме в нощното небе, в действителност са породени от интензивност на повърхността на Слънцето “, споделиха от музея.

„ Слънчевите стихии на повърхността на нашата звезда отделят големи облаци от електрически заредени частици. Тези частици могат да пътуват милиони благи и някои в последна сметка може да се сблъскат със Земята. “

И за тези, които са пропуснали, може да има др...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР