Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви пред високопоставени южнокорейски дипломати, че

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви пред високопоставени южнокорейски дипломати, че
Коментари Харесай

Ким иска бързо подобряване на връзките с Южна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи пред високопоставени южнокорейски дипломати, че желае да работи за „ бързо възстановяване на връзките “ със Сеул и да „ напише нова история на национално обединяване “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Срещите му с южнокорейските дипломати доведоха до приемливо съглашение, само че към момента не е ясно какво включва то. Въпреки отправената покана не е контрактувана дата за посещаване на южнокорейския президент Мун Дже-ин в Пхенян, отбелязва английският в. " Гардиън ".

Посещението бе проведено след два месеца на понижаване на напрежението сред Северна и Южна Корея и е първото по рода си от встъпването в служба на демократичното държавно управление на Мун предходната година.

Ким и жена му домакини на вечеря за гостите от Сеул

Организираната за гостите вечеря в централата на Корейската трудова партия, домакини на която бяха самият Ким и брачната половинка му, беше първият случай, когато южнокорейски представители са били позволени в постройката.

Преди да отпътува за Сеул, ръководителят на южнокорейската делегация Чун Ею-йо съобщи, че ще акцентира на нуждата от „ денуклеаризация “ на Корейския полуостров и ще поддържа директните договаряния сред Вашингтон и Пхенян.

Северна Корея нееднократно е обявявала, че е подготвена да договаря с представители на Съединени американски щати, само че към този момент американският президент Доналд Тръмп отхвърля тези оферти и продължава с акцията на оптимален напън.

Според Съединени американски щати всевъзможни договаряния би трябвало да се концентрират върху премахването на нуклеарната и ракетна стратегия на Пхенян, който обаче счита тези оръжия за витално нужни.

Пхенян продължава дипломатическата атака

Срещата на Ким с южнокорейските представители е последното изненадващо развиване в дипломатическата атака, за която Северна и Южна Корея се надяват да отдалечи заканите от Съединени американски щати, където от ден на ден се приказва за военни разновидности, показва в. „ Вашингтон пост “.

Лидерът на КНДР, който не се е срещал с различен държавен глава след встъпването си в служба, внезапно наподобява подготвен да одобри маслиненото стръкче, протегнато от Сеул, може би под натиска на водените от Съединени американски щати наказания и заради опасения, свързани с нетрадиционния жанр на Тръмп.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР