Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще бъде на официално посещение в

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще бъде на официално посещение в
Коментари Харесай

Официално от Кремъл, кой идва при Путин

Севернокорейският водач Ким Чен-ун ще бъде на публично посещаване в Русия " през идните дни ", заяви Кремъл, без да прецизира точната дата на идната му среща с Владимир Путин, съобщи Франс прес.

От една седмица се носят клюки за посещаване на Ким в Русия. Вашингтон подозира, че Москва, подложена на изолираност след нашествието си в Украйна, желае да закупи муниции от севернокорейските съдружници.
-->
Кремъл оповестява единствено, че визитата се организира " по покана на съветския президент ", съобщи Българска телеграфна агенция. Севернокорейски държавни медии оповестиха, че Ким ще беседва с Путин по време на визитата си в Москва. " Уважаваният приятел Ким Чен-ун ще се срещне и ще беседва с другаря Путин по време на визитата си ", се споделя в изказване, оповестено в севернокорейски медии, откакто южнокорейските им сътрудници оповестиха за отпътуването на влака на Ким.

Двете страни имат къса обща граница в съветския Далечен изток, близо до Владивосток. Путин дойде през днешния ден в района, с цел да взе участие в годишен стопански конгрес, само че представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че няма проекти за среща с Ким в границите на форума.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР