Севернокорейската телевизия не излъчваше събитието на живо. На него не

...
Севернокорейската телевизия не излъчваше събитието на живо. На него не
Коментари Харесай

Военен парад в Пхенян ден преди Олимпиадата

Севернокорейската телевизия не излъчваше събитието онлайн. На него не бяха поканени и непознати публицисти, само че в Туитър се появиха видеа, на които се виждат десетки камиони с бойци, махащи към ликуващото голям брой, и друга военна техника.

https://t.co/b09HBdb00G
— Michael Spavor (@mpspavor) 8 февруари 2018 година

Парадът бе проведен в навечерието на формалната гала за разкриване на Зимните олимпийски игри в южнокорейския град Пьончан.

Миналия месец Северна Корея разгласи, че тази година ще означи годишнината от основаването на армията си на 8 февруари вместо на 25 април, когато по принцип се празнува.

В подготовките за събитието са взели участие повече от 10 000 бойци и жители, носещи цветя и скандиращи лозунги, заяви Асошиейтед прес, цитирайки южнокорейски държавен чиновник.

Според някои анализатори организирането на боен церемониал в Северна Корея тъкмо преди огромното спортно събитие в южната й съседка може да утежни атмосферата на помиряване сред двете корейски страни, основала се след решението за присъединяване на севернокорейски спортисти в игрите.

На откриването на олимпиадата ще има високопоставени представители и на Сеул, и на Пхенян. Там ще бъде и американският вицепрезидент Майк Пенс, само че Северна Корея изключи опцията за среща с американските представители.

Всичко за Олимпиадата >>

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР