Северна Македония има желание да се свърши работа. Това обясни

...
Северна Македония има желание да се свърши работа. Това обясни
Коментари Харесай

С три срещи на историците Кирил Петков активира отношенията с РСМ

Северна Македония има предпочитание да се свърши работа. Това изясни министър председателят Кирил Петков на чуване в Народното събрание по самодейност на ГЕРБ за резултатите от договарянията с Югозападната ни съседка. Той регистрира прогрес в редица сфери. Говорихме по тематиките, които са значими за нас, посочи министър председателят. Докато преди е имало единствено заявления, по думите му, основна работа не е свършена. Т ри срещи в идващите месеци ще организира историческата комисия като Петков няма да сменя членовете от българска страна.

Екатерина Захариева от ГЕРБ посъветва: " Намалете малко ентусиазма ". Според нея щяло да му се наложи да дава пояснения. По думите й най-трудната тематика сред двете страни е за общата история. Ние сме оптимисти, само че би трябвало да следим действителните резултати, отговори министър-председателят. За 150 години от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари се обмислят общи празнувания.
 Шарл Мишел похвали Петков за триумфа със Северна Македония
Шарл Мишел похвали Петков за триумфа със Северна Македония

Премиерът се срещна и с ръководителите на Екологичен потенциал и Европейска комисия

От Движение за права и свободи попитаха дали министър председателят знае кой е българският докладчик в Екологичен потенциал за Северна Македония и дали е разговарял с него . Кирил Петков не сподели дали знае кой е, само че призна, че не са разговаряли. Припомняме, че докладчикът за Северна Македония в Екологичен потенциал е българският евродепутат Илхан Кючук. От думите на премиера стана ясно още, че страната ни няма да толерира езика на омразата. Българският интерес ще бъде защите н, още веднъж акцентира Кирил Петков. Има прогрес в историческата комисия и ще би трябвало да го използваме, счита той. Интересът на страната ни, по думите му, е да има добросъседство и да няма граници сред двете страни. Аз приказвам от името на целия тим, акцентира Петков и регистрира приноса на представители на Министерски съвет за напредъка в връзките ни със Северна Македония. Няма да се поддадем на провокации, имаме явен компас и знаем къде би трябвало да стигнем, безапелационен бе той. Ще диря цялостна поддръжка, това е народен въпрос, увери още министър-председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР