Северна Корея се подготвя за честването на Деня на примирието.

...
Северна Корея се подготвя за честването на Деня на примирието.
Коментари Харесай

Северна Корея се подготвя за 70-годишнината от Деня на примирието

Северна Корея се приготвя за честването на Деня на примирието. Тази година на 27 юли се навършват 70 години от края на Корейската война. Краят на войната обаче не поставя завършек на напрежението сред двете страни. На военното гробище в покрайнините на Пхенян, локалните проведоха посещаване, с което да покажат своето почитание. Много хора посетиха и военните музеи в страната. В тях гидовете носеха военни униформи, а посетителите се срещнаха и с ветерани от войната.

 
Голямата победа в Отечествената освободителна война е като резултат от конфликт сред куршум и атомна бомба. Тя беше знамение, постигнато с помощта на вярата и волята, изключителната военна мъдрост и невероятното военно управление на един популярен водач.
Чо Джу Хянг, гид във военния музей

В Северна Корея войната се назовава " Победоносната отечествена освободителна война ". Местни историци настояват, че Съединените щати са започнали войната, а Северна Корея я е спечелила. Много международни историци настояват, че севернокорейският водач Ким Ир Сен не е съумял да извърши задачата си да завземе южната част от полуострова. Учените извън Северна Корея подчертават и ролята на китайските войски в Корейската война, факт който обичайно се омаловажава в Пхенян.

 
Нашите героични войници са се сражавали по прочут метод и са отдали живота си за нашата партия, нашите водачи и нашата страна. Ще продължим тази велика традиция на победа и ще я следваме под управлението на уважавания военачалник Ким Чен Ун. 
Ганг Хьок, ученик 

Напрежението сред Северна и Южна Корея остава високо след скорошните ракетни тестове на Северна Корея и пристигането на американска ядрена подводница във водите на Южна Корея.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР