Северна Корея съобщи в понеделник за нови осем смъртни случая

...
Северна Корея съобщи в понеделник за нови осем смъртни случая
Коментари Харесай

400 000 с температура в Северна Корея, Ким нареди армията да се намеси

Северна Корея заяви в понеделник за нови осем смъртни случая и за още 392 920 души с " нараснала температура ", откакто предходната седмица за първи път призна, че се бори с зараза от COVID-19, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.  

От обявените данни обаче не излиза наяве какъв брой от хората са дали позитивен тест за коронавирус.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун управлява изключително съвещание на политбюро и подреди да бъде употребена армията за стабилизиране на доставките на медикаменти в Пхенян, оповестиха държавните медии.

Експерти се притесняват, че вирусът може да опустоши страната, която разполага с лимитирани медицински доставки и няма стратегия за имунизация.

Правителството подреди да бъдат извадени медикаменти от националния запас, само че съгласно севернокорейския водач медикаментите не доближават навреме до аптеките.

Затова Ким Чен-ун изиска армията да се намеси за стабилизиране на доставките.  

Държавната осведомителна организация КЦНА заяви, че Ким е посетил аптеки наоколо до река Тедонг, с цел да се запознае със обстановката.

Той е открил, че аптеките не са добре оборудвани, не разполагат с задоволително складови пространства, а продавачите не носят уместно санитарно облекло.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР