Северна Корея отговори днес на телефонно обаждане от южнокорейските представители

...
Северна Корея отговори днес на телефонно обаждане от южнокорейските представители
Коментари Харесай

Северна Корея отговори на телефонно обаждане от Южна Корея

Северна Корея отговори през днешния ден на телефонно позвъняване от южнокорейските представители в междукорейския офис за връзка в град Кесон. Това заяви южнокорейското министерство на обединяването, съобщи ТАСС.

Тази заран Северът пренебрегва опитите за определяне на връзка и това разтревожи Сеул, защото по-рано Пхенян съобщи, че счита да затвори бюрото. Следобедното позвъняване се състоя, както нормално, и "Северът не загатна за случилото се тази заран ", се споделя в известието на министерството в Сеул.

Тазсутрешните позвънявания на Юга до КНДР останаха без отговор. Това се случи за пръв път, откогато съществува бюрото в Кесон. Преди двете страни разговаряха по телефона всеки ден, с цел да ревизират връзката и да вземат решение зародили въпроси. На 5 юни управляващите в Северна Корея обявиха, че ще обмислят затваряне на офиса за връзка като ответна мярка против разпространението от южнокорейската страна на пропагандни листовки на територията на КНДР, осведоми Българска телеграфна агенция.

Нова чистка в КНДР?

В отговор южнокорейското министерство на обединяването прикани локалните публични организации да престанат да изпращат в КНДР пропагандни материали и увери, че ще забрани сходни дейности със закон. В петък министерството осведоми, че все още информационните линии сред двете страни работят обикновено.

Междукорейският офис за връзка бе открит през 2018 година в Кесон, на територията на Севера. Дейността му цели да се поддържат непрекъснати контакти и да се развиват обмените сред двете страни. Първоначалната сделка бе за срещи в Кесон два пъти на ден, само че след началото на коронавирусната пандемия вместо персонални срещи се правеха телефонни позвънявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР