Северна Корея може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба

...
Северна Корея може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба
Коментари Харесай

Северна Корея отвръща на заканите на американския президент

Северна Корея може да извърши най-мощното тестване на атомна бомба в Тихия океан в отговор на заканите на американския президент Доналд Тръмп да унищожи изцяло страната. Това е декларирал севернокорейският външен министър Йон-хо в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Изказването на севрнокорейския първи посланик пристигна малко откакто водачът Ким Чен-ун предизвести, че Тръмп ще заплати висока цена за заканите, които насочи против Пхенян в речта си на Общото заседание на Организация на обединените нации във вторник. Ким сподели още, че обмисля вероятен отговор против Америка, като предизвести, че това ще бъде " най-висшата степен на твърдолинейна, контрамярка против Съединени американски щати в историята ".

Същевременно американските наказания, които целят да накарат севернокорейския режим да приключи своята нуклеарна и ракетна стратегия, се стягат. Някои от тях плануват банки, които вършат бизнес с Пхенян, да нямат право да работят в Съединени американски щати.  Вашингтон вкарва и 180-дневна възбрана за влизане в страната на самолети и кораби, обитавали в Северна Корея. Президентът на Тръмп разгласи, че е подписал декрет, който уголемява опциите на управляващите да постановат наказания на задгранични физически и юридически лица, поддържащи връзки със Северна Корея.

Външният министър на Япония Таро Коно уточни, че международната общественост би трябвало да усили натиска по отношение на Пхенян:

Сега не е време за разговор. Сега е моментът интернационалната общественост като цяло да усили натиска върху Северна Корея да предприеме съответни дейности за унищожаване на нуклеарното оръжие на Корейския полуостров.

От Белия дом оповестиха, че президентите на Съединени американски щати и Южна Корея, както и министър председателят на Япония, са разискали обстановката със Северна Корея и са се договорили да активизират напъните за оказване на напън над Пхенян до краен лимит.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР