Северна Корея изглежда приключва разширяването на съоръжение за разработване на

...
Северна Корея изглежда приключва разширяването на съоръжение за разработване на
Коментари Харесай

Северна Корея развива съоръженията си за балистични ракети

Северна Корея наподобява завършва разширението на оборудване за създаване на балистична ракета с твърдо гориво, която може да влезе назад в атмосферата, предизвестиха откриватели от Съединени американски щати.

Институтът за интернационалните проучвания Middlebury в Калифорния е анализирал сателитни изображения, които демонстрират, че е имало строителство в завода покрай град Хамхун, тъкмо когато севернокорейският водач Ким Чен-ун организираше историческата среща с американския президент Доналд Тръмп, състояла се на 12 юни.

По време на срещата Пхенян пое ангажимент да изостави нуклеарните си оръжия, макар че не бяха контрактувани детайлности, като Съединени американски щати също по този начин настояха тя да приключи програмата си за балистични ракети. Тръмп твърди, че Северна Корея към този момент е почнала процеса по нуклеарно разоръжаване и че е " спряла нуклеарните опити и проучвания и взриви нуклеарни полигони ". Сателитни фотоси от предходната седмица обаче демонстрират, че Пхенян към момента създава своите нуклеарни проучвателен уреди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР