Сестрата на президента Румен Радев е навършила необходимата пенсионна възраст

...
Сестрата на президента Румен Радев е навършила необходимата пенсионна възраст
Коментари Харесай

Няма да повярвате колко богата е сестрата на Румен Радев и с какъв мъж живее в София

Сестрата на президента Румен Радев е навършила нужната пенсионна възраст и ѝ следва да подаде документите си за пенсиониране. Лозана е на 62 години и въпреки да страни от обществени изяви, за нея се знае, че работи в администрацията на столичното летище. Любопитното обаче е, че пенсията на каката на Радев ще бъде евентуално в оптимален размер и ще хване тавана, защото, преди да стане служител, дълги години тя е била стюардеса.
Тази специалност е част от листата с длъжности, които се водят първа категория труд дружно с водачи, парашутисти, миньори, водолази, служащи в атомни централи, служители на реда и други По предписание практикувалите тези специалности получават и най-високи пенсии, надхвърлящи 1000 лв. и достигащи тавана, който сега възлиза на 3400 лв.. Сумата сигурно ще подсигури разточителен и спокоен живот на Лозана, която и сега се радва на висок стандарт.
Каката на Радев от десетилетия живее в София дружно със брачна половинка си Игор. Двамата имат една щерка София, която е връстничка на щерката на Радев – Дарина. Двете братовчедки са извънредно близки, макар че Дарина е студентка в НАТФИЗ, а племенницата на президента учи в Дортмунд, Германия. Очевидно родителите ѝ не изпитват никакви усложнения да покриват таксите и разноските ѝ за образование в чужбина, а от обществените ѝ мрежи е видно, че дружно с приятеля ѝ постоянно пътуват по света, в това число до отдалечени и екзотични дестинации. София влезе в общественото пространство неотдавна, откакто в обществените си мрежи разгласява клипове от купони в държавната резиденция „ Бояна “, които през предишното лято дружно с братовчедка ѝ Дарина и компания са провеждали там. От тях стана ясно, че София постоянно гостува в дома на вуйчо си Румен Радев, когато е в България. Цялата рода на президента посреща там и някои фамилни празници. Държавният глава е извънредно непосредствен с кака си, с която постоянно е засичан и на вечери в закътани заведения за хранене в квартал „ Бояна “.
В едно от дребното си изявленията майка им Станка, която продължава да живее в родното им село Славяново и откакто умря брачният партньор ѝ Георги, е казвала, че са сплотени от деца. Небето и самолетите ги привличали от напълно ранна възраст. Докато за пилотската кариера на Радев се знаят и най-малките детайлности, мнозина не подозират, че сестра му е била стюардеса. След като приключва междинното си обучение в Хасково, тя първа идва в София, с цел да учи логика на психиката и педагогика, а след това и философия в Софийския университет. След дипломирането си стартира работа на борда на самолетите, подтикната и от брат си, и от своя брачен партньор Игор. Той е от съветски генезис, а негов татко и свекър на Лозана е въздушният ас в руската войска и воин от Втората международна война Василий Странджев. Лозана „ се приземява “ през 2007 година, когато стопира да лети като стюардеса и получава предопределение в администрацията на столичното летище, където продължава да получава солидно заплащане.
Каката на президента не си разрешавала да се меси прекалено в житейските му избори, само че била негов пръв консултант. Такива били връзките сред тях и в детството им, когато по-малкият Румен гледал на сестра си като на пример за триумф. Повлиян от отличните ѝ оценки и хвалбите, които майка им и татко им не пестели, бъдещият авиатор кандидатствал в езиковата гимназия в Хасково, където Лозана учела. В Немската изкарал единствено година, тъй като кака му го насочила към математиката, с която след това пробил във военновъздушното учебно заведение. Неведнъж той е споделял, че кариерата си дължал частично и на нея.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР