Сестра ми реши, че щом съм в отпуск по майчинство,

...
Сестра ми реши, че щом съм в отпуск по майчинство,
Коментари Харесай

Сестра ми ме манипулира цял живот и продължава да се възползва от добротата ми

Сестра ми реши, че щом съм в отпуск по майчинство, значи може да ми трансферира всичките си задания. Тя желае да взимам племенника си от учебно заведение с 5-месечно бебе на ръце. Когато й отхвърлих, тя ме назова егоистка.

Тя постоянно се е отнасяла с мен като със прислужник. Казваше, че щом съм по-малка, би трябвало да й оказвам помощ. И най-дразнещото беше, че родителите ми бяха солидарни с нея.

„ Помощ “ означаваше да свърша цялата домакинска работа вместо нея, да отида до магазина, да й дам компютъра си и да сготвя вечеря. Тя се занимаваше с нейните си неща и прехвърляше цялата домакинска работа на мен.

Родителите ми я караха да ми оказва помощ с уроците – това беше единственото й обвързване. Но тя ме удряше с учебника по главата, наричаше ме глупава и излизаше с приятелите си.

Както можете да си визиите, връзките сред нас бяха просто ужасни. Понякога ми се струваше, че е по-добре майка ми да не ме е раждала. Отнасяха се със сестра ми 100 пъти по-добре, в сравнение с с мен. Слушах гневни словоизлияния, а тя постоянно излизаше суха от водата.

Ситуацията се усъвършенства, когато Ники отпътува да учи. Прибираше се единствено за празниците. През лятото съвсем не се засичахме.

Сега съм на 25 години. Наскоро станах майка. Сестра ми също е омъжена отдавна. Племеникът ми към този момент е възпитаник. И незабавно откакто излязох в отпуск по майчинство, Ники реши, че ще взимам племенника си от учебно заведение, с цел да не отсъства непрекъснато от работа.

Училището е на към четиридесет минути пешком от нас. Няма да влизам в градския превоз с количка. Освен това не желая да групирам бацили на такива места. Веднъж се пробвах да извърша молбата на сестра ми. Но повече няма да си предизвиквам това. Не единствено, че си изгубих два часа от времето, само че и племенникът ми цяла вечер мрънка.

Навън към този момент е много студено, тъй че проектите ми не включват толкоз дълги разходки. Обясних това на сестра ми. Но тя даже не желае да ме изслуша. Казва, че имам доста свободно време и ходенето с дете е потребно.

Ако учебното заведение беше в квартала, щях да й оказа помощ. Но нямам никакво предпочитание да се разхождам близо час на студа. Освен това аз би трябвало да се грижа за детето си, а не за племенника си. Не желая щерка ми да се разболее.

Според сестра ми всичко е толкоз елементарно: взимам племенника си от учебно заведение, давам му да яде и му пущам анимационни филмчета. Но в реалност всичко е друго.

Сестра ми ми се обиди, само че считам, че не съм отговорна. Здравето на детето ми е по-важно за мен.

Ники и брачният партньор й изкарват положителни пари, дано си наемат бавачка. Какъв е казусът? Вече не съм това наивно момиче, което разрешава на всички да му се качват на главата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР