Сесил Каратанчева се завръща в професионалния тенис след 4-годишно отсъствие.

...
Сесил Каратанчева се завръща в професионалния тенис след 4-годишно отсъствие.
Коментари Харесай

Сесил Каратанчева се завръща на корта

Сесил Каратанчева се завръща в професионалния тенис след 4-годишно неявяване. Тя ще взе участие на шампионата на клей в Сарагоса, Испания, идната седмица (10-15 април). Бившата номер 35 в света влиза непосредствено в главната скица на надпреварата, което е с награден фонд 80 000 $.

Сесил е със предпазена позиция в международната класация от юли 2019 година, когато изигра проследния си мач при експертите. Тогава тя бе на 213-та позиция. От няколко седмици Каратанчева тренира в Испания. В изявление за БНР тя загатна за завръщането, само че не пожела да го направи публично. Поставена под номер 3 в Сарагоса е първата ракета на България Виктория Томова.

Каратанчева проби в международния тенис на 14-годишна възраст. През 2005 година тя игра на четвъртфиналите на “Ролан гарос ”, а в края на същата година доближи до върховото си класиране в ранглистата - 35-о място в света. Сесил пропусна идващите две години заради наказване за приложимост на допинг. Година след завръщането си на корта през 2008 година пък Сесил взе казахстански паспорт и в продължение на шест сезона представяше някогашната руска република (2009-2014).

Макар че след лятото на 2019 година няма участия по шампионати, Каратанчева по този начин и в никакъв случай не е обявявала публично завършек на своята спортна кариера. Междувременно напролет на 2021 година тя откри лична тенис академия в София, а през лятото на същата година роди и първото си дете - наследник на име Матео. Софиянката, която през август ще навърши 34-години, ще се опита да тръгне по пътя на Цветана Пиронкова, която се завърна извънредно сполучливо на корта, откакто стана майка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР