Сериозно била увредила доброто му име на политикБившият министър на

...
Сериозно била увредила доброто му име на политикБившият министър на
Коментари Харесай

Даниел Митов съди прокуратурата за 110 хиляди лева

Сериозно била увредила положителното му име на политик

Бившият министър на външните работи Даниел Митов изиска от съда да осъди прокуратурата да му заплати 100 хиляди лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди, както и 10 хиляди лв. за имуществени вреди поради нелегално повдигнато обвиняване. Това се схваща от тъжба на Митов до Софийския градски съд, в която той претендира за правдивост по повдигнатото му през 2017 година обвиняване за длъжностно закононарушение, оповестява

Външният министър във втория кабинет на Бойко Борисов твърди, че случилото се съществено е уязвило професионалната му известност, положителното му име на политик и държавник, както и честа и достолепието му.

По това дело спецпрокуратурата твърдеше, че две министерства - външно и на земеделието, непозволено са сключили съглашение с туроператорска компания, която осигурявала самолетни билети, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания. Митов в началото беше упрекнат в закононарушение по работа, само че по-късно обвиняването му беше изменено в корист с доверие, а заместникът му Христо Ангеличин беше притеглен като обвинен за занемареност. През април 2020 година двамата бяха дефинитивно оправдани.

Повече четете
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР