Сериозни сблъсъци с полицията имаше в Лондон след като стотици

...
Сериозни сблъсъци с полицията имаше в Лондон след като стотици
Коментари Харесай

Сблъсъци в Лондон заради убита от полицай

Сериозни конфликти с полицията имаше в Лондон откакто стотици се събраха да почетат паметта на 33-годишната Сара Еверард. Тя беше отвлечена и убита от полицейски чиновник. Планираното бдение беше неразрешено поради локдауна.

След като не беше позволено събирането в Южен Лондон, където за финален път е била забелязана Сара Еверард на 3 март, уредниците на бдението посъветваха хората да го проведат като възпламенят свещи пред домовете си.

Мнозина постъпиха по този начин, в това число министър председателят Борис Джонсън и годеницата му Кари Симъндс. Но стотици лондончани пренебрегнаха  предизвестието да не се събират. В опит да вкара ред полицията прибегна до много твърди ограничения, както стана ясно от публикуваните фрагменти.

Действията на полицията бяха наказани от политици от целия политически набор, които считат, че е бил вероятен някакъв компромис за мирното протичане на бдението.

Дори кметът на Лондон Садик Хан разяснява, че полицията е виновна да ползва закона за COVID-19, само че от сцените, които е видял, реакцията на полицията е била неприемлива и той ще търси пояснение от висшето ѝ управление.

Останките на Сара Еверард бяха открити тази седмица в графство Кент, откакто тя изчезна безследно на 3 март.

Задържаният 48-годишен полицейски чиновник Уейн Казънс беше изправен пред съда и упрекнат в нейното похищение и ликвидиране.

Смъртта на Сара Еверард възроди и остарелия спор във Англия за сигурността на дамите, напомня Нова тв.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР