Сериозни нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП) при възлагането

...
Сериозни нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП) при възлагането
Коментари Харесай

Инспекция от министъра на финансите. Как се ремонтират пътищата

Сериозни нарушавания на Закона за публичните поръчки (ЗОП) при възлагането на действия по настоящ ремонт и поддръжка на пътища Агенция „ Пътна инфраструктура “ са установени при инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ).

Инспекцията е предоставена от вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев на 28.06.2022 година като отчетът е показан на Министерството на финансите на 29.08.2023 година, респ. на Министерството на районното развиване и благоустройството на 25.08.2023 година
-->
Задачата на финансовата ревизия е била „ Проверка за съблюдаване на нормативната уредба в региона на публичните поръчки при възлагане на действия, посредством спомагателни и изключителни задачи при осъществяването на подписани контракти, за интервала от 01.01.2018 година до 31.12.2021 година с предмет поддържане/превантивно, настоящо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при спешни ситуации/ на републиканските пътища “.

В обсега ѝ са тествани 95 спомагателни и изключителни задачи на обща стойност 718 833 709 лева без Данък добавена стойност, квалифицирани от органите на ДНСК като „ главен ремонт “ по договорите за превантивно поддържане на републиканските пътища от АПИ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР