Сериозен трафик на тежкотоварни автомобили минава през с. Сива река.

...
Сериозен трафик на тежкотоварни автомобили минава през с. Сива река.
Коментари Харесай

Камиони тормозят хората в Сива река, трафикът минава през се...

Сериозен трафик на тежкотоварни коли минава през с. Сива река. Пътят през Любимец е затворен за тежкотоварни коли и това вкарва камионите в селото. За рисковата обстановка заяви на днешното съвещание при регионалния шеф на Хасково Минко Ангелов кметският наместник Лозко Димов. Жителите на селото упорстват за създаване на механически неравности и пешеходни пътеки.

Както неведнъж сме писали, пътят през Сива река е в доста неприятно положение, а поема сериозен трафик, което основава предпоставки за произшествия.

От община Свиленград споделиха, че са осведомени с казуса и потвърдиха, че пътят в действителност е в окаяно положение и на доста места е злепоставен. Според тях построяването на пешеходни пътеки няма да реши въпроса, а би трябвало да се намерения за различен обходен път, който да не минава през територията на селото.

Община Любимец има план за създаване на околовръстен път. Надлезът над жп линията бе подготвен от 2015-а и би трябвало да се построи 3-киломтетрово трасе, което ще реши казуса с тежкотоварния трафик, който минава през с. Сива река. От забавеното създаване на околовръстния път са недоволни частни компании, чиято индустриална активност е възпрепятствана.

Има проблем с мост над р. Марица по път I- 8,. Фугите сред секциите на оборудването са разрушени, стърчат железни елементи и болтове, което основава причина за пътно-транспортни катастрофи, стана ясно на съвещанието. От Пътното ръководство обявиха, че имат спогодителен протокол с Община Свиленград за взаимно финансиране. Областният шеф на област Хасково инж. Минко Ангелов се ангажира да беседва с Общинска администрация-Свиленград, с цел да бъде решен в най-кратки периоди казусът.

За интервала от 1 април до 15 юни произшествия са взели 7 жертви в региона, стана ясно още на съвещанието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР