Серхио Перес беше много близо до второто място в последното

...
Серхио Перес беше много близо до второто място в последното
Коментари Харесай

Доктор Марко: Перес сбърка и загуби

Серхио Перес беше доста покрай второто място в последното съревнование за сезона в Абу Даби, както и до вицешампионската купа за този сезон, само че загуби борбата против Шарл Леклер и Ферари.

От през вчерашния ден насам се излязоха доста и разнообразни аргументи за това Леклер да победи Перес, като съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко е на мнение, че Чеко е позволил неточност и оттова е изгубил надпреварата, както и шанса Ред Бул да вземат първите две места в класирането на водачите за годината.

Първият бокс на Перес беше в 16-ата от общо 58 обиколки и Марко изясни, че най-вероятно Чеко е спрял толкоз рано тъй като е натоварил прекалено много гумите си в първата серия турове. Вторият бокс на Перес пристигна в 34-ата обиколка и незабавно след влезе в борба на пистата с Люис Хамилтън. Според Марко, тъкмо това е коствало време на мексиканеца.
 Перес: Макс ме забави в Абу Даби Перес: Макс ме забави в Абу Даби
“В края на надпреварата беше доста оспорвано, само че Перес позволи неточност в първата фаза на надпреварата: той натовари доста съществено гумите си и по-късно трябваше да стопира в бокса по-рано от планирането - изясни лекар Марко. - След това Чеко трябваше да изпревари Хамилтън, само че Люис незабавно си върна позицията. Това му коства тези 1,3 секунди. Така че най-после можеше да е още по-вълнуващо. ”
 Макс Верстапен: Ще е мъчно да повторим постигнатото през 2022 година Макс Верстапен: Ще е мъчно да повторим постигнатото през 2022 година
Доктор Марко обаче изясни, че в последна сметка няма огромно значение, че Перес не е съумял да се пребори за второто място в крайното класиране.
 Перес-старши: Чеко тормози Верстапен Перес-старши: Чеко тормози Верстапен
“Дали съм неудовлетворен? След подобен сезон? 17 победи и две трофеи? Трябва да сме повече от удовлетворени - изясни Марко пред Servus TV. - Стратегията с две прекъсвания беше вярната за Перес, само че това, което ни изненада беше, че Ферари се оправиха по-добре от предстоящото във връзка с износването на гумите. Сайнц не ни разочарова в това отношение, само че Леклер ни изненада! ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР