Серджо Макрионе. ръководител на Fiat Chrysler, Alfa Romeo и Ferrari,

...
Серджо Макрионе. ръководител на Fiat Chrysler, Alfa Romeo и Ferrari,
Коментари Харесай

Серджо Макрионе счита, че електромобилите са по-вредни за атмосферата от ДВГ

Серджо Макрионе. началник на Fiat Chrysler, Alfa Romeo и Ferrari, съобщи че увеличението на броя електрически автомобили ще усили изхвърлянето на въглероден диоксид в атмосферата и няма да го понижи. Причината е ясна: главният източник на електрическа енергия и до през днешния ден са въглищата.
“Много хора смятат, че електрическите автомобили ще спасят планетата от CO2” – сподели Макрионе в свое изявление в университета на Тренто. “Но би трябвало да се знае, че че цялостният витален цикъл на тези коли допуска увеличение производството на електрическа сила и като разследване от това – повече изхвърляне на нездравословни емисии“.

Според ръководителя на Ferrari, държавните управления прекомерно прибързано подтикват продажбите на електрически автомобили, още преди да са се убедили, че те ще употребяват чиста сила. Това може да усили въглеродния диоксид в атмосферата и екологията на планетата да се окаже под опасност.

Като опция Макрионе предложи потреблението на коли с ДВГ с природен газ. Но не помни да спомене, че при добива на природен газ се изхвърлят обилни количества метан, който има надалеч по-мощен парников резултат от CO2.

Според уеб-изданието gas2, известният авто бизнесмен непосредствено пренебрегва обстоятелството, че през днешния ден светът интензивно минава към възобновими източници на сила, като слънчеви панели, вятърни турбини и хидроелектроцентрали от напълно нов вид.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР