Сердар Бердимухамедов, синът на авторитарния и ексцентричен президент на Туркменистан

...
Сердар Бердимухамедов, синът на авторитарния и ексцентричен президент на Туркменистан
Коментари Харесай

Синът на президента стана президент на Туркменистан |

Сердар Бердимухамедов, синът на властническия и екстравагантен президент на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, завоюва президентските избори в някогашната руска република и ще стане правоприемник на татко си на президентския пост, съобщи Българска телеграфна агенция.

Резултатите от създадените в събота избори бяха обявени през днешния ден. 40-годишният Сердар Бердимухамедов печели 73% от гласовете, разгласи изборната комисия на Туркменистан.

Победата на Сердар Бердимухамедов не разсъни изненада, като бъде взет поради фактът, че до момента татко му го назначаваше на все по-важни държавни постове, с което го приготвяше за висшата служба.

Гурбангули Бердимухамедов, който сътвори фетиш към личността си в Туркменистан, през 2006 година стана правоприемник на президентския пост на Сапармурат Ниязов, който също беше властнически водач.

Гурбангули Бердимухамедов, който е на 64 години, разгласи предишния месец, че е взел значимо решение и че има намерение да даде ръководството на страната на " млади ръководители ".

Допреди да бъде определен за президент Сердар Бердимухамедов беше вицепремиер, отговарящ за икономическите въпроси.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР