Сензационната Цвети Пиронкова вече е на българска земя, след като

...
Сензационната Цвети Пиронкова вече е на българска земя, след като
Коментари Харесай

Пиронкова: Това е един от най-хубавите моменти в кариерата ми, но не е върхът!

Сензационната Цвети Пиронкова към този момент е на българска земя, откакто се завърна от Ню Йорк. Родната тенисистка сподели прелестна игра на US Open и ни донесе безчет незабравими страсти, стигайки до 1/4-финалната фаза на шампионата, където за жалост отстъпи на Серина Уилямс в героична борба. Пиронкова съобщи, че е стартирала шампионата без упования, само че е била изцяло наясно, че се намира в добра форма.

" И за мен шампионатът бе прочувствен. Отидох без упования, месеци преди този шампионат усетих, че встъпвам в добра форма, само че в никакъв случай не знаеш след толкоз дълга пауза по какъв начин ще реагираш на надпреварите. Нещата се развиха добре за мен, настилката в Ню Йорк е нова, тя е много по-бърза, което е в мой плюс. Мач след мач започнах да се усещам все по-уверена и в действителност демонстрирах добра игра ", съобщи Цвети незабавно след идването си в България.

" Подкрепата е невероятна, правя оценка я надълбоко. Благодаря на всички, които ми изпращат позитивна сила. Не мога да градуирам представянето си като най-хубаво. Оценявам го като едно от най-хубавите си в кариерата и е безусловно добре пристигнало за мен. "

" Не съм взела решението внезапно. Трябваше ми много време. В началото живях с мисълта, че може би няма да играя още веднъж, само че преднамерено не съм го обявявала, тъй като допусках, че рано или късно играта ще стартира да ми липсва. Така и стана. Лека-полека започнах да проследявам шампионатите, календара и в един миг към този момент твърдо взех решението да играя и започнах да упражнявам. Обявих го няколко месеца по-късно, тогава и отложиха всички шампионати. Това беше плюс за мен, тъй като имах още време да се приготвя, фактически имах потребност от още няколко месеца подготовка ", продължи Цвети.

" С появяването на детето всичко се трансформира и това е обикновено. Промяната е към положително, несъмнено. Фокусът се измества напълно към детето и осъзнаваш кои са значимите неща, научаваш се да ги цениш. Тенисът сигурно е едно от тях, само че към този момент не е преди всичко. Това пренасяне на фокуса най-малко при мен е здравословно. "

" Когато излизаш на корта, би трябвало да си представиш противника просто като играч. Аз имам опит с това, нямам проблем да го върша. Най-голямата ми фантазия е купа от Големия шлем, тъй че това си остава. "

" Почувствах се като вкъщи си още с първото стъпване там. Хората са си същите. Мерките в действителност бяха доста строги и задължаващи, само че поради обстановката, това бе предстоящо. Хората се бяха постарали доста за организацията. "

" Има отмалялост, това е обикновено, само че с няколко дни отмора считам, че ще се оправи. Определено това е един от най-хубавите моменти в кариерата ми, само че не мога да го посоча като връх. Всяко достижение значи доста за мен и си е една обособена страст. Не мога да посоча един съответен. "

" Не мисля, че мога да посоча съответен миг като специфичен в Ню Йорк. Цялостно, самото преживяване си е особено. Не съм се подготвяла по по-различен метод от преди, само че слушах доста повече себе си и имах вяра на тенис инстинктите си и дългите години опит в тази сфера. Това бе водещото, заложих на физическата си подготовка, тъй като това бе и най-трудното нещо за връщане. В тенис аспект също доста работих върху разнообразни елементи. Бе хубаво самата аз да видя, че съм правила верните неща ", добави Цвети.

" Аз обичам огромните цялостни игрища, публиката ме наелектрезира и контактът с нея е трогателен. Аз фактически нуждая се преди и по време на шампионат да се съсредоточвам, да се дистанцирам. Това несъмнено ми оказва помощ да се запазя душевен, с цел да повеждам дуела. Важно е да запазиш централизация оптимално дълго. В равностойните дуели се вземат решение психически нещата. "

" Получих много поздравления, когато се появих още веднъж. Първо бе точно Корне, още първия ден, когато се видяхме. Тя в действителност се зарадва и ми пожела триумф ", призна Цвети.

" Ние бяхме в така наречен " мехур " - нямаш право да излизаш на никое място, единствено на кортовете и в хотела. И то при строги ограничения - с отдалеченост, с маски от самото начало. Не съм имала опция да добия никакви други усещания. "

" Нивото е извънредно високо - каквото постоянно е било. Качествени тенисистки е имало постоянно, а това, че се сменят с времето е обикновено. Не може все едни и същи да са на върха. Брейди сега е в доста добра форма и в общи линии те чакаха положително показване от нея. Изненади постоянно има. На мен персонално ми липсваше публиката, тя основава спомагателна страст, само че пък ние по тази причина сме експерти - да се приспособяваме към всяка обстановка. Ние бяхме осведомени с изискванията, тъй че не е изненада. "

" Според мен това бе вярното нещо. В разпоредбите ясно е разказано, че в случай че уцелиш някого, отвън разиграването, ще има наказания. Неведнъж се е случвало да се дисквалифицират състезатели. В случая бе Джокович, само че това са разпоредбите ", бе мнението на Цвети по отношение на дисквалификацията на Ноле от шампионата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР