Сензационната поява на 24-годишна актриса от Бургас във всички англоезични

...
Сензационната поява на 24-годишна актриса от Бургас във всички англоезични
Коментари Харесай

Трите филма на Мария Бакалова

Сензационната поява на 24-годишна актриса от Бургас във всички англоезични медии в края на 2020 година подвигна огромна патърдия у нас, тъй като мъчно понасяме триумфа. Все отново след " Борат " и номинациите за " Оскар " и " Златен глобус " там позабравиха за Мария Бакалова. У нас не е по този начин: през лятото на 2021 година на екран потеглиха два български кино лентата, които тя снима по време на кастингите за сатирата на Саша Барън Коен - " Като за последно " и " Жените в действителност плачат ". Вторият даже бе подбран в програмата " Особен взор " на Кан и Мария дефилира там дружно с режисьорките Мина Милева и Весела Казакова; след това пък замалко филмът да стане българският кандидат за чуждоезичен " Оскар ", само че комисията тук избра следващото беззъбо предложение. Така или другояче, Мария към този момент е член на Академията по право след номинацията си. Но по какъв начин се развива действителната й актьорска кариера оттатък Океана? " Може и по-добре ", е късият отговор.

През април излезе първият американски филм с нейно участие след " Борат 2 " - " Балонът " на Джуд Апатоу ( " Позабременяла ", " Така е на 40 " ). Продукцията на Netflix и безмилостна ирония както на антиковид ограниченията, които се вихреха в по-голямата част от света през 2020 година, така и на процеса на правене на кино, забелязан от вътрешната страна. Мета разказът в " Балонът " се концентрира върху киноекип, който е изолиран в първокласен хотел в британската провинция и там снима " Скални зверове 6 ", безмозъчен екшън с летящи динозаври. В функциите са Дейвид Духовни, Карън Гилън, Лесли Ман и Питър Серафинович, а рецепционистката Бакалова влиза в чудноват романс с " мандалорианеца " Педро Паскал. Историята стъпва фриволно върху действителни събития, развили се по време на фотосите на идния кинохит " Джурасик свят: Господство " в разгара на пандемията.

Апатоу в никакъв случай не се е отличавал с изтънчен комизъм, само че от време на време филмите му са смешни по откровено неуважителен метод. Но от всяко дърво свирка не става, нито от всяка ирония " Борат ". Сценарият кипи от вътрешнозаводски комизъм, иронизирайки лентите с 4% утвърждение в Rotten Tomatoes (самият той има неласкавите 22%); режисьорите, печелили " Сънданс " с безбюджетен филм, сниман с айфон, а след това попаднали в студийната система; безконечните франчайзи с чудовища и герои, от дълго време изчерпани идейно, само че печелещи добре. " Балонът "  обаче e просто отегчителен с изключение на просрочен - коронавирус параноята изглежда неуместна днес - освен у нас, където епидемиологични ограничения на практика нямаше; целият свят избира да не помни този епизод от живота си. Ролята на Бакалова е не повече от 10 минути, разпокъсани в къси епизоди, само че те някак съумяват да бъдат едни от най-органичните и симпатични в двата часа. (Другото са Tik-Tok танците на дъщерята на режисьора Айрис Апатоу - ето за толкоз слаб филм приказваме.)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР