Сенатът на Конгреса на САЩ одобри в сряда проектобюджета за

...
Сенатът на Конгреса на САЩ одобри в сряда проектобюджета за
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ одобри $768 млрд. за отбрана за 2022 г.

Сенатът на Конгреса на Съединени американски щати утвърди в сряда проектобюджета за защита за фискалната 2022 г . в размер на към $768 милиарда Гласуването беше излъчено от телевизионния канал C-SPAN, оповестява ТАСС.

Камарата на представителите утвърди документа предходната седмица и в този момент ще бъде подписан от президента Джо Байдън. Приетият от Конгреса проектобюджет бе авансово координиран от двете камари.

Бюджетът съдържа наредба за отпущането на 4 милиарда $ за програмата на Европейската самодейност за ограничение, която е ориентирана против Русия .

Предвижда се да се провиснал 300 милиона $ за военна помощ на Украйна , а още 150 милиона $ ще бъдат изразходвани за " съдействие в региона на сигурността с балтийските страни ".
 Сенатът на Съединени американски щати даде $740 милиарда на Пентагона
Сенатът на Съединени американски щати даде $740 милиарда на Пентагона

Ново напрежение сред Капитолия и Белия дом

След месеци на диспути и седмици на безпокойствие, Сенатът в сряда гласоподава 740 милиарда $ за Пентагона , оповестяват USA Today и Military Times.

Благодарение на по-високата горна линия на законопроекта, законодателите приканват за 12 повече F/A-18 Super Hornets, създадени от Boeing, в сравнение с администрацията поиска; още пет самолета Boeing F-15EX над 12 към този момент са планирани; и общо 13 кораба ― в това число две атакуващи подводници и два разрушителя ― 5 повече от бюджетния проект на Белия дом .

Законодателите също по този начин взеха решение и за 85 самолета F-35 , създадени от Lockheed Martin.

Общият размер на разноските включва параметри за нарастване на заплатите с 2,7% за всички войски от 1 януари и наново упълномощава десетки специфични хонорари и бонуси, които военните командири споделиха, че са нужни за набиране.

По отношение на крайната военна мощ, броят на армейските бойци ще намалее с 900 (до 485 000 ) спрямо равнищата от тази година, а морската пехота ще понижи броя на войските си с 2700 (до 178 500 ).

Крайната бройка на Военноморски сили ще намалее с към 900 (до 346 920 ), с към 700 повече моряци, в сравнение с Белият дом изиска. Военновъздушните сили ще нама с към 4200 души личен състав (до 329 220), с към 1000 повече водачи, в сравнение с администрацията изиска.

Крайната мощ на галактическите сили ще бъде избрана на 8400 пазители.

Законопроектът позволява 2 милиарда $ над настояването на Байдън за Тихоокеанската самодейност за въздържане , предопределена да укрепи позицията на военните в района и да възпира Китай, за общо 7,1 милиарда $.

Законопроектът позволява 4 милиарда $ за Европейската самодейност за въздържане, с цел да възпира Русия посредством усилване на съдействието с източноевропейските съдружници, което е нарастване по отношение на настояването на Байдън от 3,4 милиарда $.
 Русия връчи съответни оферти на Съединени американски щати за гаранции за сигурност
Русия връчи съответни оферти на Съединени американски щати за гаранции за сигурност

" Готови сме да стартираме договаряния по този значим въпрос неотложно "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР