Семейството, стопанисващо хижа Христо Смирненски“ вече не е неин домакин,

...
Семейството, стопанисващо хижа Христо Смирненски“ вече не е неин домакин,
Коментари Харесай

Семейството, стопанисващо хижа „Христо Смирненски“: Бяхме брутално и според нас абсолютно незаконно изхвърлени от БТС с помощта на 30 „мутри“!

Семейството, стопанисващо хижа „ Христо Смирненски “ към този момент не е неин хазаин , откакто по думите му е било брутално и съгласно него безусловно нелегално изхвърлено от Българския Туристически съюз /БТС/ „ благодарение на 30 мутри “ . То споделя за случая във Фейсбук, като задачата му е жителите да придобият визия какво се случва в България и по какъв начин хора на държавни позиции „ могат да изнудват, заплашват и да работят със мощ и най-после безусловно да те ограбят “ . Ето какво гласи и поста им:

„ Семейството ни стопанисва хижата от 18 години. Когато е стъпило там, тя е била изоставена и полуразрушена. Нямало е покрив, прозорци, порти, вътре са живеели икономически животни. За да се докара до тип, в който да бъде употребена е направена голяма инвестиция. В годините са достроявани бунгала, барбекю, изграждани са стаи, построено е отопление, сложени са слънчеви акумулатори и още доста, доста неща.

Там е и трудът, и напъните на едно цяло семейство съвсем 18 години.

Хижата е отдадена за стопанисване на Търговско дружество „ Юндола “ 1919 и то подписва два следващи 10-годишни контракта с нас, единият годен до 2027 година.

Отношенията с БТС постоянно са били повече от положителни. До предходната година, когато се смениха хора на управителни постове. И тогава стартира напън и проявление на въздействие и мощ за да ни вземат хижата. Абсолютно в прав текст са ни заявявали, че обектът е прекомерно вкусен, с цел да е наш!!!

В края на годината индивидът, трансформирал хижата от руина в посещаван туристически обект, главата на нашето семейство – умря! Не мога да кажа, че повода за кончината му са събитията, само че съм сигурна, че оказа помощ!

Тогава натискът върху нас стана още по огромен! Не желая да влизам в детайлности, само че сме подготвени да ги споделим с всеки искащ.

На 30 март пристигнаха и ни залепиха записка на вратата да се изнесем до 8 април. Бележка, не правосъдно решение!

За 10 дни да изнесем цяла триетажна постройка и 18 години живот там! И при настоящ контракт, който имаме.

Отидохме в БТС и се разбрахме с тях да създадем среща и да се разберем цивилизовано. Срещата беше през вчерашния ден. Говорихме и сякаш се разбрахме каква е нашата и тяхната позиция. Стиснахме си ръцете и ни споделиха, че до няколко работни дни ще получим писмо с тяхното решение.

Днес в хижата се изсипаха представители на БТС дружно с 30 индивида, множеството едри „ частни охранители “ и ни изхвърлиха.

Не ни дадоха да си вземем даже якетата да не мръзнем!

В хижата имаме стока за хиляди левове, съоръжение и обзавеждане за десетки хиляди левове, дърва за отопление за хиляди, всичките ни персонални движимости, играчките на децата, преносимият компютър ни с всички фотоси на децата.

Нормално ли е това да се случва в 21 век в европейска страна?!?!

В момента 30 индивида са вътре и се черпят от нашите артикули за успеха!!!….Това виждаме през прозореца. Ако това не е обир от държавни служители….не знам какво е?!?! Може да не ни повярвате, само че това е самата истина.

Имаме юристи и ще се борим, само че сега доста бихме желали да се даде публичност на случая. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР