Семейството на английски футболен фен, починал в България, настоява случаят

...
Семейството на английски футболен фен, починал в България, настоява случаят
Коментари Харесай

Случаят със загиналия в София английски фен стига до парламента

Семейството на британски футболен почитател, умрял в България, упорства казусът му да бъде разискван в Народното събрание, откакто петицията, призоваваща за следствие, мина границата от 100 000 подписа, написа английският вестник  The Telegraph, представен от Агенция Фокус.

Роб Спрей умря в София на 14 октомври предходната година, преди квалификацията за европейско състезание на Англия против България. Три месеца  по-късно фамилията му към момента чака информация за събитията към гибелта му от прекъсване на сърцето, до момента в който е в полицейския арест.

Сестрата на Спрей Кейти, предишния месец насочи зов към локалните очевидци, откакто й е било обявено, че отчетите за токсикологичния разбор няма да бъдат показани, до момента в който не завърши цялостното следствие на гибелта му.

Точният миг на гибелта на Спрей към момента не се удостоверява, до момента в който три претенции от полицията на Стафордшир за фрагменти от камери за видеонаблюдение и изказвания на очевидци, които българските управляващи настояват, че са събрани, до момента са били пренебрегнати, твърдят близките му.

Семейството на Спрей продължава да се пита защо е изписан от болничното заведение и изпратен в полицейския арест, в случай че скоро по-късно сърцето му е спряло, а в ареста не е имало лекари, които да му оказват помощ.

Аманда Милинг, членът на Народното събрание от Канок Чейз и членът на Европейския парламент Антеа Макинтайър се пробват да оказват помощ на фамилията на Спрей да получи отговори, само че в този момент желаят въпросът да бъде разискван в Народното събрание.

Според уеб страницата за петиции на Народното събрание на Обединеното кралство, когато една петиция събере 100 хиляди подписа тя би трябвало да бъде прегледана с спор в Народното събрание. Петицията на семейство Спрей надвиши 100 хиляди подписа в ранните часове на деня.

Сега сестра му Кейти е писала до Аманда Милинг, с цел да я помоли да отнесе дебата в Парламента допустимо най-скоро. „ Това би трябвало да стигнем до Народното събрание, тъй като към момента търсим отговори “, сподели Кейти. „ Не сме получили никаква нова информация за гибелта на Роб, откакто разбрахме, че той е умрял от прекъсване на сърцето при започване на ноември.

„ Българските управляващи не са дали никаква информация и ние към момента нямаме визия какъв брой време ще продължи следствието или какво тъкмо се случва.

„ Все още не знаем точното му време на гибелта или за какво е изписан от болничното заведение и пратен в полицейския арест. Не знаем също какъв тип лекуване, в случай че има такова, е получил, когато е спряло сърцето му. Нуждаем се от отговори. “

Относно петицията, надхвърляща 100 000 подписа, Кейти добави: „ Отговорът беше необикновен и бих желала единствено да благодаря на всички, които отделиха време да подпишат петицията и да ни поддържат “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР