Семейната компания се нарежда сред най-бързо развиващите се в земеделския

...
Семейната компания се нарежда сред най-бързо развиващите се в земеделския
Коментари Харесай

Бързият ръст на Бревис в земеделския бизнес стъпва върху качеството и иновациите

Семейната компания се подрежда измежду най-бързо разрастващите се в земеделския отрасъл в страната. За предходната година тя регистрира третия най-голям растеж на приходите (75%) в секторната ранглиста на " Капитал " за топ 50 в селското стопанство. Основната активност на компанията е насочена към произвеждане и преправка на селскостопанска продукция и реализирането й на вътрешния и интернационалния пазар. Най-голям дял от комерсиалната активност на " Бревис " имат покупко-продажбите с разнообразни сортове тиквени и слънчогледови семена. Компанията отглежда също пшеница, ечемик, царевица, кориандър и други култури, а също така е и един от най-големите производители на дини в страната.

работи сполучливо както на вътрешния, по този начин и на интернационалния пазар. Предприятието доставя до точки по целия свят, като изнася за основни клиенти от Европа, Азия, Съединени американски щати. През миналата година осъществените размери сочат непрекъснат ритъм на напредък, а за тази година " Бревис " чака най-малко 10-20% растеж на приходите, тъй като е засилила търговията със зърно и е раздала повече семена.
Христо Попов, изпълнителен шеф на " Бревис " ООД
" Изградили сме мощна партньорска мрежа. Предлагаме контракти за назад изкупуване с транспарантни и конкурентни условия. Силният ни екип от агрономи може да даде точни съвещания за всеки стадий от култивирането на продукцията на нашите сътрудници. Притежаваме дълготраен опит, който непрекъснато споделяме и надграждаме. Екипната работа с фермерите ни прави по-силни - с тях утвърждаваме хубавичко си връзка със земята и се учим дружно да почитаме нейните богатства ", споделя Христо Попов, изпълнителен шеф на.
Фокус върху слънчогледа
От основаването на компанията в края на предишния век нейният фокус е върху слънчогледа. По думите на Попов през годините компанията се е потвърдила с нови високодобивни сортове слънчогледови семена за посев, които предлага на сътрудниците си от земеделския бранш както за свободна продажба, по този начин и с контракти за назад изкупуване на продукцията. Заедно с посевния материал тя оказва поддръжка на производителите и посредством даване на изпитана агрономическа технология за развъждане и периодически съвещания със експерти агрономи от сеитба до беритба.
Реклама
" Бревис " желае да насочи вниманието на клиентите си към сеитбата на слънчоглед за консумация от хора, който е извънредно атрактивен на пазара. Предлагаме високодобивни хибриди черен и пъстър слънчоглед, както и тиква - най-вече за печене и човешка консумация ", отбелязва изпълнителният шеф на компанията.

ефикасно обработва над 65 000 декара земеделска земя, като продукцията се складира, почиства, калибрира и се опакова автоматизирано в индустриална база в град Дулово. Предприятието разполага с няколко бази за предпазване на земеделска продукция в Дуловска община, като има опция да управлява складирането на повече от 130 000 тона продукция в лични силози и хранилища. Освен това компанията може да се похвали и с едни от най-хубавите машинни паркове, защото разполага с над 200 профилирани аграрни самоходни машини и прикачен инвентар и над 100 камиона.
Ключът е в качеството
Зад триумфа на " Бревис " стоят освен мрежа от дългогодишни сътрудници и клиенти по целия свят, само че и безкомпромисно отношение към качеството на предлаганите от тях артикули. Компанията реализира това посредством надзор на целия затворен цикъл от процеси - от производството до надеждната доставка на стоките до всяка точка в страната и по света. По този метод тя освен може да следи протичащото се, само че и да взима навременни решения на всеки стадий.

Освен това компанията е сертифицирана по интернационалния стандарт за ръководство на качеството ISO 9001:2015 и по стандарта за сигурност на храните ISO 22000:2005. " Клиентите на " Бревис " ООД имат сериозна гаранция за качеството на продукцията ", отбелязва Попов. " Сертификацията ни по интернационалния стандарт IFS в допълнение усъвършенства нашата оперативна успеваемост и качеството на продукцията ни. Притежаваме и BRC документ, който слага продуктите ни в още по-добра пазарна позиция, както и документ " Кашер ".
Реклама
От компанията допълват, че всички артикули, които влизат и излизат от фабриката, се ревизират, а вземането на случайни проби се прави за всеки товар. Тестовете се организират всекидневно няколко пъти дневно, като висококвалифицирани лабораторни техници подсигуряват, че качеството на продукта дава отговор на потребностите и спецификациите на клиента. Също по този начин всички снабдители на подлежат годишно на вътрешен одит и периодически образования. По този метод компанията подсигурява проследимост на влаганата суровина, а това е още едно преимущество за нейните клиенти.
Модернизация и нововъведения
В основата на гарантирането на високо качество на продукцията стоят обилни вложения в най-новите технологии и съоръжение. " Бревис " има едни от най-големите преработвателни мощности на Балканите. Модерната фабрика, ситуирана на 130 км от пристанище Варна, се отличава с най-новата техника за обработка на семена от висок клас на световноизвестни марки като Cimbria Heid, Schmidt-Seeger и Bühler, които подсигуряват конкурентните преимущества на крайния артикул. Дневният потенциал за преправка на оборудванията е до 400 тона подготвен артикул. Ежегодно компанията влага в технологията на произвеждане, в разширението на базите за предпазване на първични материали и в автопарка, с цел да може да систематизира извозването от складовете на своите аграрни сътрудници.

" Разполагаме с индустриални линии - за почистване и калибриране на слънчоглед и тиквени семки, както и с изцяло автоматизирана пакетажна линия. Внедрихме нова система за белене и произвеждане на ядки. В " Бревис " действат почистващи линии за първична и за фина обработка на продуктите, които подсигуряват ненадминато качество на разчистване на суровината с оптималната непорочност 99.99%, което задоволява и най-взискателните клиенти ", разяснява Попов.

Той добавя, че точно с помощта на непрекъснатия си блян към развиване към този момент над 25 години компанията реализира справедливо място измежду водещите селскостопански компании в България. " За нас разковничето на триумфите се крие в устрема към непрекъснати усъвършенствания и новаторски метод, както и безкомпромисност в избора на селскостопанска техника и съоръжение. Опитваме се да използваме всяка опция, с цел да реализираме резистентност и нараснала добавена стойност ", изяснява Попов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР