Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров заяви

...
Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров заяви
Коментари Харесай

Селекционерът на младежите Александър Димитров: Мачът с Естония щеше да ни даде повече самочувствие

Селекционерът на младежкия народен тим по футбол Александър Димитров съобщи пред Sportal.bg , че съжалява извънредно доста за отсрочения мач с Естония от квалификациите за европейското състезание. Тази среща трябваше да се играе в края на март.
" Бяхме доста готови. Този мач ни трябваше. Ние сме с една среща по-малко от Русия, а възможната победа, в която аз не се съмнявах, щеше да ни приближи до Русия единствено на 3 точки. Промениха датата за юни, само че и този вид отпадна. Щеше да е добре за самочувствието ни преди да влезнем във значимите мачове през септември, в случай че изобщо се състоят, само че ние мислим положително. Тогава играем с Русия и Сърбия ", съобщи треньорът на младежите.
Специалистът употребява сегашната обстановка за в допълнение рационализиране. Той загатна, че гледа доста мачове, като даже се е насочил и към срещи от преди 5 години.
" Върнах се чак на европейското състезание, което се организира в България, а сегашните играчи в тима тогава бяха на 17 години. Забелязах някои неща, където е можело да се даде повече. Сегашното време е хубаво за нашето рационализиране, самокритика и развиване. В момента приготвям и лекция за израелски лицей, която би трябвало да експортирам в петък ", сподели Александър Димитров.
Селекционерът на младежките национали съобщи още, че съжалява за някои пропуснати шансове в изиграните мачове досега. След 5 срещи България има 2 победи, 2 равенства и 1 проваляне, а головата разлика е 7 маркирани гола и единствено 1 позволен.
" Категорично надиграхме Латвия. Създадохме доста положения, само че за това ще изтъквам Алекс Фъргюсън, който споделя: " За триумфа - на един треньор му би трябвало доста труд, добра селекция и... шанс ". Мачът със Сърбия, в който ни беше единствената загуба, ни липсваше този шанс. Това бяха срещите, в които изпуснахме точки. Представете си, в случай че бяхме победили Латвия, а и не заслужавахме да загубим от Сърбия. Сам си напревете преценката с какъв брой точки щяхме да сме. Много съжаляваме за това нещо. Гледах и проучих. Не диря виновността в никой. Само в неналичието на шанс ", заключи Димитров.
Футболният експерт съобщи, че на момчетата от тима им е много мъчно сега, само че всички прецизно извършват стратегиите, които са готови от клубовете им. Съжалява обаче, че в домашни условия упражненията в никакъв случай не са задоволителни и се надява всички да са живи и здрави.
Той добави, че сега УЕФА създава няколко разновидността за завършването на квалификациите и че алтернатива за отлагането или анулацията на европейското, най-малко на този стадий, не съществува. На футболистите, които могат да излязат от възрастовото ограничаване, поради протакането на мачовете, ще бъде разрешено да изиграят всички срещи.
На финала на диалога Александър Димитров насочи благопожелание и зов към читателите на Sportal.bg.
" Пожелавам здраве и самообладание на вашите читатели и да бъдат дисциплинирани, с цел да може да отмине по-бързо тази тиха война, която водим всички ние ", приключи Александър Димитров.

Милен Пейчев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР