Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени до

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени до
Коментари Харесай

Владислав Тодоров: Имаме пълната възможност да се класираме за европейското първенство

Селекционерът на българския народен тим по волейбол за дами до 17 години Владислав Тодоров даде изявление за уеб страницата на БФ Волейбол по-малко от два дни преди старта на решителната подготовка за класиране на европейското състезание през това лято в Сърбия и Унгария.

Младите " лъвици " ще имат преимуществото да бъдат домакини на мачовете от група " А ", които ще се изиграят сред 21 и 23 април в зала " Христо Ботев " в София, а противници на България в тях ще бъдат тимовете на Кипър, Германия и Словакия.

Най-добрите две селекции в крайното класиране ще заслужат място на европейското състезание, а съгласно Владислав Тодоров българският отбор разполага с всички належащо, с цел да се класира за шампионата.

Българският ментор разкрива още, че фактът, че мачовете са у нас сигурно внася малко повече напрежение у неговите девойки, само че той е на мнение, че всички спортисти изпадат в сходни обстановки и би трябвало да се научат да се оправят с тях.

Ето го и цялото изявление с Владислав Тодоров:

- Здравейте, господин Тодоров! До европейската подготовка остават два дни. Готов ли е нашият народен тим?

- Наистина децата са готови. Лагерът продължава към този момент три седмици. Извършихме много работа по сработването на отбора. Изиграхме контролни мачове, само че не с непознати тимове, тъй като нямаше опция да се провеждат в този стадий от годината. Затова направихме другарски срещи с наши младежки сформира.

- Доволен ли сте от това, което видяхте?

- Да, всички деца имаха опция да играят. Така треньорският щаб видя по какъв начин могат да се сработят. Тежестта от квалификацията е върху 14 състезателки. Всички демонстрираха допустимо най-хубавото от себе си. На такива лагери децата постоянно работят при огромно напрежение, с цел да покажат максимума си. Всеки желае да бъде определен и би трябвало да се потвърди. Така може да осъществя фантазиите си.

- Имате ли проблеми с травми?

- Винаги е на разположение при всяка възраст и всеки спорт. Смятам, че екипът, който имаме, съумява да направи нужната физиотерапия. Децата се възвръщат. Тези, които не съумяват в този момент, ще продължат да я вършат. Във времето ще бъдат подготвени да играят за своите клубове и националния тим.

- Какво демонстрира разузнаването на противниците?

- Те са играли също квалификации, както нас през зимния интервал. Кипър беше в група със Словакия. Определено най-силни бяха словачките. Но имаха акцидент при започване на шампионата - контузи се една от значимите им състезателки. Затова бяха по-колебливи в присъединяване си. Отборът е стойностен. Германия има първокласен и перспективен отбор. Ние имаме цялостната опция да се класираме за европейското състезание.

- Турнирът ще е пред родна аудитория в зала " Христо Ботев ". До какъв брой това оказва помощ и може ли да внесе в допълнение напрежение у нашите девойки?

- Спортистите би трябвало да се научат да работят напрегнат. Това е спортът. Със сигурност ще има малко повече напъване, защото ще желаят да покажат най-хубавото от себе си пред близки, пред родственици. Но те няма да имат време да мислят за това нещо, тъй като ще би трябвало да се концентрират върху играта и детайлите, които би трябвало да извършват. Ще се повторя - спортистите живеят напрегнат. Всяко влизане на игрището - за подготовка или мачове. Избрали са този сложен път. Това е част от хубостта, удоволствието и всекидневието.

- Повече от половината тим са близки на някогашни или сегашни състезатели. До какъв брой оказва помощ и до какъв брой пречи?

- Волейболът е доста въодушевен спорт и децата елементарно се възпламеняват по него с помощта на родителите си. Както се споделя - кръвта вода не става. Започват с 1-2 крачки пред другите деца. Все едно са го играли, още когато за първи път стъпят на игрището. Забелязва се елементарно. Но това не ги прави по-добри от останалите. Те са предопределени като гении, само че има и деца, които не са свързани с волейболисти или спортисти, са извънредно положителни. Щом са стигнали до националния тим, имат своите качества. Винаги към казвал, че в случай че си гений, би трябвало да работиш два пъти повече от другите. Има деца, които са работохолици и се трудят ужасно доста. Това изисква от останалите да бъдат два пъти по-усърдни.

- В тима е и вашата щерка Една. Колко сте сериозен към нея?

- С мен мъчно се работи. Тя ми е играч от много по-крехка възраст, тъй като е при мен и в женския ми отбор в Норвегия. Тя има основан имунитет и познава моя темперамент. За нея не е проблем. Когато е проходила, аз съм щръкнал над нея с моя темперамент. Радвам се, че имам опция да работя с Една и имам вяра, че се децата ще направи допустимо най-хубавото присъединяване в тази подготовка и да продължим напред.

- Наясно ли сте с титулярния състав?

- Да, имам визия. Трябва да уточня още 1-2 позиции. И ще го обявим.

- Какво ще кажете на почитателите, които ще дойдат в зала " Христо Ботев "?

Заповядайте, нуждаем се от вашата поддръжка. Като играч съм играл пред изключителна български аудитория. Тя доста схваща спорта. Освен това съм виждал по малкия екран в последните години, че залата се цялостни. Децата ще се радват и ще изживеят страхотни страсти, когато успеем да напълним залата с хора. Още един път - заповядайте в „ Христо Ботев " и да извоюваме дружно победи!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР