Селекционееът на френския национален отбор Дидие Дешан е на път

...
Селекционееът на френския национален отбор Дидие Дешан е на път
Коментари Харесай

Дидие Дешан: Остана ни още една крачка

Селекционееът на френския народен тим Дидие Дешан е на път да се трансформира в безспорен рекордьор в историята на най-популярната игра, в случай че завоюва втора поредна купа за страната си. " Петлите " отстраниха Мароко с 2:0 в полуфинал на Мондиала в в Катар и ще пазят трофея си от 2018 година против Аржентина. 

В момента Дешан е в компанията на Марио Загало и Франц Бекенбауер, които са печелили международното състезание и като състезател, и като треньор. Но една победа в неделя ще му даде трета купа – нещо, което досега не е постигано от никого в този порядък.

" В момента в нас господстват страстите и гордостта! Това беше забележителна крачка. Остана една – последната. Тука сме с играчите дружно към този момент месец и толкоз дълго на едно място с едни и същи хора в никакъв случай не е елементарно, само че за момента ни носи единствено наслада ", благополучен е Дешан.

На финала обаче ги чака Аржентина и устремилият към единственото отличие, което му липсва Лионел Меси.

" Меси свети през цялото време на шампионата. Да, четири години по-късно обезателно ще има разлики. През 2018-а против нас той действаше като централен нападател, само че тогава го чаках на друга позиция. Сега е доста мощен, когато играе в тандем с различен нападател.

Ще се постараем да ограничим оптимално неговото въздействие върху мача, както евентуално и аржентинците ще се опитат да лимитират резултата на някои наши футболисти ", сподели още някогашният полузащитник на конференцията след мача с мароканците.

След това той се спря на една тематика, която в следствие се трансформира във водеща на цялата конференция. Той приказва за ситуацията с Адриен Рабио и Дайо Упамекано, които не играха против Мароко поради грип.

" На един треньор му се постанова да прави избор, имайки цялата информация, която му подават хората от щаба. Упамекано се разболя след съботния мач с Англия. Той съумя да направи една подготовка във вторник, само че...Конате сподели няколко доста положителни неща на същото занятие и това беше задоволително за моя избор ".

" За Рабио, са страдание, обстановката е изцяло идентична. На обяд му стана по-добре, само че не толкоз, че да го приемем в съвършена форма. Той остана в хотела, дори не беше в протокола за мача. Казах да не го записват ".

" Дали ще бъдат подготвени за финала в неделя? По принцип – да. Упамекано е във форма, Рабио допускам също ще бъде, в случай че не се случи нещо изключително. Останаха още четири дни, тъй че би трябвало да се оправи ", добави Дешан.

След това обаче той беше запитан дали е възможно Франция да извади за финала Карим Бензема, който досега не играе поради травма. Французите даже не прибавиха нов човек в групата от 26 футболисти, оставяйки неговото име с номер 19.

Според вестник " Марка ", от събота насам той тренира на цялостни обороти и няма никакъв проблем да играе, в случай че треньорите и самият той го решат. Но Дешан очевидно закупи хладно изражение при този въпрос и единствено сподели: " Предпочитам да не ви давам отговор! Давайте идващият въпрос, апелирам ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР