Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев обвини

...
Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев обвини
Коментари Харесай

Шефът на руския Съвет за сигурност: САЩ цинично внушиха на украинците, че са изключителни, и ни разделиха

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев упрекна Съединени американски щати, че са желали да принудят Русия да се откаже от своя суверенитет, самосъзнанието, културата, независимостта във външната и вътрешната политика.

„ Нямаме право да се съгласим с подобен метод “, разяснява Патрушев в изявление за.

Според него, „ в опит да мачкат Русия “ американците са решили да основат противовес на Русия, „ цинично избирайки за това Украйна “. Той отхвърля на украинците правото да бъдат суверенна нация, повтаряйки тезата, че с руснаците са „ всъщност обединен народ “. Патрушев повтаря тиражираната неведнъж от Кремъл теза, че Революцията на достолепието от 2014 година е държавен прелом.

„ Не намирайки никаква положителна основа да привлекат украинците на своя страна, Вашингтон дълго преди държавния прелом от 2014 година внушаваше на украинците чувството за изключителност на тяхната нация и ненавист към всичко съветско. “ – споделя Патрушев.

Той твърди, че следва разпад на Украйна на „ няколко страни “, тъй като това, което сплотява „ народите, живеещи в Украйна “, е „ единствено страхът от зверствата на националистическите батальони “.

Патрушев не изяснява по какъв начин се съчетава тезата за „ един народ “ – руснаци и украинци, с изказванието за „ нации, живеещи в Украйна “.

На фона на документираните зверства на съветските военни той не прецизира етническата принадлежност на „ националистическите батальони “, само че явно няма поради руснаците, защото в изявлението липсва сдържаност към дейностите на съветската страна.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР