Сеирът е жесток. Мисля, че Западът току що се усети,

...
Сеирът е жесток. Мисля, че Западът току що се усети,
Коментари Харесай

Ирини Зикидис: Западът усети, че е заложил на куц кон с Навални и започна да се разграничава от него

Сеирът е нечовечен. Мисля, че Западът одеве се усети, че е заложил на сакат кон с Навални, и стартира незабавно да се разграничава от него.
(заслужава си всяка дума, ползвам я), в която цитират Amnesty International и по-конкретно решението им, че " към този момент не са в положение да смятат Навални за заложник на съвестта ". ( " prisoner of conscience " - термин, въведен от Амнести Интернешънъл през 60-те години, с който се обозначва видна фигура, подложена на репресии поради мирни протестни действия).
Оказва се, че откакто са били " бомбардирани " с хиляди сигнали и доказателства за тирада на ненавист от страна на Навални, някой въпреки всичко се е сетил да ревизира предишното му, и е разкрил нещо, което се знае от 15 години - че е почнал политическата си кариера като расист, ксенофоб и хомофоб, който назовава " хлебарки " хората от малцинствата и предлага да бъдат... " отстреляни ", в обществената мрежа Facebook.

Поствам още веднъж статуса ми преди месец, който беше докладван и отстранен поради видеата, в които Навални предлага " решение на казуса с мюсюлманите ".
Викам си „ Айде, най-малко за Навални няма да си разтварям огромната уста, че дебнещата демократична общественост отново ще ме жигосах като зложелател на демокрацията и евроатлантизма ”, но след това прочетох на десетина стени, че „ Навални е съветският Христо Ботев, върнал се в мръсната съветска кочина, с цел да загине като воин ”, та си крещя „ Щом толкоз народ не се тормози да се излага, що да се тормозя и аз ”.
Първо, откакто сме осведомени с позицията на Запада по тематиката „ Навални ”, мисля, че е редно да посочим какво мислят самите руснаци.
Вадим Пархоменко формулира сносно позицията на средностатистическия руснак: „ Когато падна Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати, посредством стотици НПО-та, олигарси и пияницата Елцин, управляваха Русия като лична колония. Добиваха петрол и потребни изкопаеми без да заплащат налози, а Русия беше цялостен кенеф. Така известните „ лихие 90тые ”. Като пристигна Путин, за 10 години изрита НПО-тата, една част от олигарсите, накара западните компании да си заплащат налозите, и най-важното - върна на масата от руснаците гордостта и увереността в личната им страна. Външната политика на западните страни претърпя цялостен провал в очите на елементарния руснак. Вече всеки опозиционер, който се пробва да прекарва комфортни за Запада политики, бива обсъждан като сътрудник на тези страни, поради които руснаците страдаха 90те години на предишния век. Обикновеният руснак не се впечатлява, че ОМОН е набил канчетата на няколко протестиращи или някъде е изгърмял корупционен скандал. Твърдата ръка е нещо, което се чака от полицията там. Страхът е да не се повторят 90те години. И такива платени и подвластни от външни сили персони като Навални са изключително противни на масата хора там и над 90% от руснаците не му имат вяра. ”
Защо над 90% от руснаците не имат вяра на Навални? По няколко аргументи:
1) Навални е обвиняем в дело, заведено от френския мениджмънт на козметичната компания Ив Роше за шикалкавене и заграбване на финансови средства за стотици хиляди евро. Навални и неговият брат са имали контракт с Ив Роше за превоз и логистика на козметиката, само че французите стартират дело против тях. Французите, не руснаците. Според самият Навални, съветските управляващи са притиснали французите да го създадат, с цел да го отстраняват като съпротива. Къде е истината, един Бог знае.
 Признаха Алексей Навални за отговорен за клюка Признаха Алексей Навални за отговорен за клюка
Съдът в Москва призна Алексей Навални за отговорен за клюка против ветерана от Великата отечествена война Игнат Артеменко, осведоми ТАС...
2) Миналото на Навални е извънредно забавно. Неговата политическа кариера стартира като краен националист, преди да откри спонсори, които го трансформират в либерал. Странно е, че в България никой дори не си е направил труда да потърси инфо за „ съветския Христо Ботев ”. Аз пък се чудя по какъв начин силите зад Навални не са премахнали дискредитиращите го видеа.
3) Руснаците са уверени, че в случай че Путин искаше Навални мъртъв, той просто щеше да бъде мъртъв. Също по този начин са уверени, че връщането на Навални в Русия тъкмо в този миг, е интензивно мероприятие за похищение на вниманието от напрежението в Съединени американски щати.
4) Голяма част от руснаците мислят, че Путин и „ неговите олигарси ” са корумпирани. Просто са мощно скептични към историята за „ възмутените служащи, създали професионални фотоси на палата на Путин и изпратили тези фотоси на Навални, до момента в който той лежи токсичен в Германия ”.
5) И главната причина - огромният боязън на руснаците е, че Западът желае Русия раздробена. А Путин, бил той и подкупен, ги пази от тази заплаха.
Нека обобщим:
 Путин: Западът употребява Навални, с цел да сдържа Русия Путин: Западът употребява Навални, с цел да сдържа Русия
Руският президент Владимир Путин упрекна Запада, че употребява затворения опозиционер Алексей Навални, с цел да се опита да " сдържа " Русия, с...
Дали Путин е подкупен? Крайно евентуално.
Дали руснаците се умориха от неговото двайсет годишно царуване? Категорично.
Искат ли смяна? Абсолютно.
Защо тогава не поддържат Навални? Защото за масата руснаци Навални е подвластна от външни сили политическа проститутк@ и не му имат вяра. Затова и на митингите има по няколкохиляди души, въпреки в Москва да живеят 20 милиона.
Биха ли подкрепили руснаците либерал против Путин? Много мъчно. Докато руснакът живее със боязън, че Западът желае да раздроби Русия, това надали ще стане. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР