Сега цяла Великобритания гордо говори за това: на 1 май

...
Сега цяла Великобритания гордо говори за това: на 1 май
Коментари Харесай

Лондон започва ли нова обсада на Севастопол като в Кримската война?

Сега цяла Англия гордо приказва за това: на 1 май тази година за първи път през последните десетилетия ударна авионосна група (AUG) потегли на дълго пътешестване от английското пристанище Портсмут, водена от най-новия самолетоносач „ Кралица Елизабет ”, който даже е за бойно дежурство. Общата групировка, ръководена от комодор Стив Мурхаус включва девет бойни и поддържащи кораба.
Те не са единствено под английски байрак. В допълнение към двата английски разрушителя от вид 45 (HMS Diamond и HMS Defender) и двойката фрегати от вид 23 (HMS Kent и HMS Richmond), плава и американският ракетен миноносец USS The Sullivans и холандската фрегата HNLMS Evertsen, които следват ескорта на самолетоносача.
Заедно те ще би трябвало да създадат съвсем странствуване към света през три океана с дължина 26 хиляди морски благи (повече от дължината на екватора) и да посетят 40 задгранични пристанища. Според английския вестник The Times, " това е най-голямата проява на военноморските и военновъздушните сили отвън Обединеното кралство в едно потомство. "
Според проекта на Военноморски сили на НАТО това е първото оперативно разполагане на такава огромна интернационална ескадра, първо в Средиземно море, а по-късно в Индийския океан и Азиатско-Тихоокеанския район. Целта на Лондон е на практика публично заявена: да се опита съществено и демонстративно да „ дръпне брадата “ първо Русия, а по-късно и на Китай.
Говорейки съответно за РФ, съгласно проекта на акцията през първата седмица на май, когато AUG е в Източното Средиземноморие, два английски кораба - унищожител и фрегата - би трябвало да се отделят от групата. Освен това техният курс е авансово избран: през черноморските проливикъм Крим. По този метод Лондон показва взаимност с Киев „ на фона на обстановката на руско-украинската граница. "
Британците сигурно щяха да изпратят доста по-впечатляващ отряд кораби до Черно море и то с огромно наслаждение. Дори и самата Queen Elizabeth. Те обаче са възпрепятствани от забележителните ограничавания за прекосяването на Черноморския пролив, наложени от известната спогодба от Мотрьо. Следователно от цялата AUG единствено един унищожител и фрегата са в положение да се промъкнат през ухото на тези политически трудности.
Не се знае обаче кой и по какъв метод през последните седем години е пробвал  дългото самообладание на Русия в Черно море? Въпреки това наподобява, че този път Москва е съществено загрижена от новата опасност.
Първо, съветското външно министерство не реагира публично на всяко влизане на кораби на НАТО в Черно море. Но преди няколко дни неназован източник в съветското външно министерство съобщи за организация РИА Новости: „ Всичко, което се случва към влезлите кораби в Черно море, се прави с една цел - да се усили натискът върху страната ни, защото се надяват или може би са „ разбрали “, че е допустимо да се опасяваме от нещо. ”
Същият източник по някаква причина счел за належащо да се обърне даже към Турция, от която основно зависи спазването на контрактувания режим за потребление на черноморските проливи. По-конкретно, той споделил: " Ние разчитаме на здравия разсъдък на тези, от които зависи спазването на Конвенцията Монтрьо. "
Подозира ли Кремъл, че уредниците на английската акция AUG може да не се лимитират до изпращането на единствено няколко свои военни кораба в Крим и ще надвишават откритите граници? Но това би било в действителност невиждан скандал. Което не е от изгода нито за нас, нито за турците.
Вторият симптом на особената угриженост на Москва: съгласно известията на западната преса, навръх изхода от Портсмут, съветски разследващ транспортен съд просто се „ прилепил ” към английската AUG. Като се има поради, че тя към момента е надалеч от съветските граници, сходна защитна мярка на съветския флот наподобява малко странна.
На трето място, съгласно ресурса Bosphorus Observer, на 2 май черноморската фрегата „ Адмирал Макаров “ с високо точни ракети „ Калибър “ на борда от Севастопол небрежно мина през Босфора и Дарданелите в Средиземно море. Напълно допустимо е да се срещне с приближаващите се неканени посетители като директен проследяващ транспортен съд. Въз основа на опита от предходни такива противопоставяние, съветска ракетна многоцелева атомна подводница на Северния флот може да работи прикрито в тандем с „ Адмирал Макаров “.
Ако всичко е по този начин - какво би могло съществено да разтревожи съветските управляващи в плануваното, само че външно напълно нормално посещаване на британците в Черно море? Това може да се разбере значимия подтекст на идните събития.
И той евентуално е следният:  На Запад интензивно се приказва, че неотдавна сред Лондон и Вашингтон явно е тичала „ минала котка “. На първо място, тъй като британците считат, че въобще не е навременно и плахо решението на президента за доста преждевременно евакуиране на американските войски от Афганистан. Освен това английското управление, пишат на Запад, е неприятно ненадейно от решението на американския президент да анулира изпращането на двата американски ракетни разрушителя в Черно море в разгара на неотдавнашната въоръжена борба сред Русия и Украйна по границата с Донбас. Още по пътя към Одеса те ненадейно завиха назад и отидоха към Крит. Следователно в този момент британците имат намерение посредством персонален образец да научат американците по какъв начин да работят.
Но това не е всичко. Англия от дълго време се пробва да измести Съединени американски щати като главен и най-активен съдружник на Киев. И, би трябвало да се признае, че Лондон съумява.
 Западният туристически бизнес дефинитивно напусна Крим Западният туристически бизнес дефинитивно напусна Крим
В Крим към този момент няма нито една западна хотелска или туристическа верига, откакто последната такава – американската Best Western Hot...
Например през септември предходната година, в границите на военните  учения „ Съвместни усилия-2020 “ в региона на Николаев, за първи път в историята стотици парашутисти от английската 16-а десантно-щурмова бригада бяха стовалени от няколко самолета С-130 „ Херкулес “. Лондон даже не счете за належащо да прикрива своя невъздържан възторг за тази интервенция. Британското Министерство на защитата на Twitter в надписите на фотосите от ученията заяви: " На фотосите: Кацнахме в задния двор на Русия. "
Наистина, че след рецензии в английските медии, предизвикателната фраза беше отстранена от уеб страницата на Министерството на защитата и беше сменена с политически неутрална: " На фотосите: Най-голямото десантиране от десетилетие насам. "
Месец по-късно, през октомври 2020 година, Киев подписа меморандум с Англия за усилване на съдействието във военнотехническата сфера. Документът планува разпределяне на заем от 1,25 милиарда английски лири (1,6 милиарда долара) на Украйна за взаимни планове в отбранителната промишленост.
Вече е съвсем известно къде ще бъдат изхарчени тези пари. Според английския вестник The Telegraph, в разгара си е производството на ракетни катери от вида Barzan за украинския флот. Вярно е, че това са много остарели бойни единици, защото строителството им на английска земя е спряно преди към 20 година - последният Barzan за потребностите на военноморските сили на Катар е пуснат през 90-те години. Западът обаче от дълго време убеждава украинците, че не трябва да гледат на „ подарен ” зъбите в устата.
Друга част от заема, провиснал от Лондон, най-вероятно ще отиде за възстановяване въз основата на Военноморските сили на Украйна в Очаков. Да, същият, на който от няколко години работят военни строители на Пентагона от инженерен батальон „ Морски пчели “. Сега, явно, " пчелите " ще би трябвало да създадат място. Британците също взеха решение да се причислят към американците и украинците в този морски град, от който на един хвърлей е съветският Крим.
 Европейски Съюз удължи глобите за Крим и Севастопол с една година Европейски Съюз удължи глобите за Крим и Севастопол с една година
Съветът на Европейския съюз продължи до 23 юни 2019 година действието на ограничаващите ограничения в отговор на противозаконното анексиране на Крим...
Според известия в някои медии, английският флот има намерение да придобие личен действен център в Очаков, откъдето ще се следи цялата акватория на Черно море благодарение на бъдещи подводни кабели с конфигурирани хидрофони върху тях.
Според знаещи хора построяването на центъра към този момент е почнало. Дори украинските военни нямат право да влизат в периметъра на тайната строителна площадка. Военни инженери, изпратени от Лондон, живеят в хотел " Александровская " в прилежащия Николаев. Всичко, от което се нуждаят, се доставя от военнотранспортни самолети на Обединеното кралство, които кацат на украинското военно летище Кулбакино.
Как всичко това може да бъде обвързвано с идното влизане в Черно море на два английски военни кораба? Възможно е да вземем за пример да докарат в украинското пристанище Очаков, което не се побира във военно-транспортните самолети. Вземете да вземем за пример подводни кабели. В последна сметка, при съществено заемане със основаването на такава система за следене, то тежките кабели по дъното на Черно море ще възлязат на стотици километри. Това не е във опциите на военнотранспортната авиация.
Възможно ли е осъзнаването на действителността на такава мрачна вероятност за Русия да провокира извънредно острата реакция на Москва към приближаващата се Queen Elizabeth с ескортни кораби и кораби за поддръжка до съветските крайбрежия?
Междувременно след зимните олимпийски игри в Сочи, самата Русия интензивно създава ешелонирана система за осветление на повърхността и подводната конюнктура в Черно море, употребявайки най-новите хидроакустични системи. Това пък оповестява профилираният в Киев уеб страница Defense Express.
 Над 90% са дали своят вот за Путин в Крим и Севастопол Над 90% са дали своят вот за Путин в Крим и Севастопол
Президентът на Русия Владимир Путин е получил 92,16% от гласовете на гласоподавателите в съветския самостоятелен район Крим и 90,45% в обособения ре...
Така че, съгласно тази обява, в северозападната част на Черно море, започвайки през 2019 година, е почнало слагането на стационарния въздържан хидроакустичен комплекс MGK-608. Неговите сонарни шамандури са ситуирани на 200 километра от брега и са в положение да събират информация в радиус от 100-150 благи.Тази информация се предава посредством оптични информационни канали до крайбрежните точки за обработка и разбор.
За разкриване на диверсионни сили и активи в близката зона на защита на опорните пунктове и други обекти на военноморската инфраструктура РФ възнамерява да употребява дейната магнитно-акустична станция MG-818 " Diabaz ".
Като цяло е ясно, че в този момент се осъществя в Черно море на модерно софтуерно равнище огромен съветски аналог на тогавашната стационарна противоподводна система SOSUS за битка със руските нуклеарни подводници, ситуирани от Военноморски сили на Съединени американски щати в Норвежко море по време на Студената война.
Ясно е, че съветският евентуален съперник край Крим би желал да има не по-малко благоприятни условия. Затова е допустимо Западът към този момент да е почнал реализация на подобен или подобен план в Черно море.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР