Сега мнозина се чудят какво готвят руските нашественици за украинските

...
Сега мнозина се чудят какво готвят руските нашественици за украинските
Коментари Харесай

Русия се готви за имитация на отчаяна съпротива

Сега мнозина се чудят какво готвят съветските нашественици за украинските военни на десния бряг на Херсонска област. Наистина ли си приготвят път за бягство в навечерието на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, което може да стартира незабавно, в случай че времето благоприятства, или примамват украинските войски в капан.

Това, че руснаците няма да изоставен десния бряг без пердах, постоянно съм го казвал, като обръщах внимание на обстоятелството, че този пердах няма да бъде до последната капка кръв. Ще бъде по-скоро реплика на обезверена опозиция, в сравнение с ще е такава в действителност. И има редица обстоятелства в поддръжка на това.

На първо място, прехвърлянето на съветски лекари на левия бряг, на здравно съоръжение, както лично, по този начин и украинско, както и изкарването на всички медицински консумативи. Тоест, на десния бряг никой не се готви да лекува стотици и даже хиляди ранени руснаци, каквито ще има при положение на контранастъпление от въоръжените сили на Украйна. Следва - евакуация на артилерията. Казвал съм, споделям и ще споделям - без артилерия руснаците не могат нито да нападат, нито да се пазят. Тоест, те са лишени от главната опора в защитата. И всичко това, тъй като ефикасната артилерия в съветските окупационни войски в този момент е на цената на златото.

Трето - мародерство в невъобразим мащаб. Такова нямаше даже в Буча, Бородянка, Ирпен... Те плячкосват всичко, даже отстраняват дограмите с двоен стъклопакет! Тоест, те вършат авансово това, което би било неловко да се направи при бързане по време на оттегляне.

Четвърто - по този начин наречените „ управляващи “ на Херсон са изведени от града и като цяло всички колаборационисти, повече или по-малко скъпи за окупаторите са евакуирани.

Пето - овакантяване на позициите. И това е най-интересното и спорно.

В региона на Кисельовка се вижда евакуиране и липса на тежка техника на съветските окупационни войски. Основно има авто превоз, който прави експорт на крадените артикули. Няма признаци за образуване на отбрана. В региона на Чкалов подразделения на 11-а ОДШбр издигат блокпостове по шосето за Берислав. Появява се версия, че това е примамване на ВСУ в капан. Като отговор идва разумния въпрос - в какъв? Да предположим, че след 2-3 дни, може би седмица, кой знае, въоръжените сили на Украйна ще влязат в Кисельовка, какво следва? Ще могат ли РОВ да ги заобиколят? Не. Тъй като това влизане ще бъде осъществено вярно, с покритието на буфера на сигурността.

По същия метод Чкалово - освобождението му без освобождение на близките села не е рационално и малко евентуално. Тоест Въоръжените сили на Украйна в Херсонска област настъпвайки, реалокират фронтовата линия. Нещо повече, просто не е допустимо РОВ да създадат пробив. Пък и по какъв начин да го осъществят, когато артилеристите са заети да изнасят цевите и крадените движимости.

И шесто. съветските " командоси " се разтварят измежду цивилните в Херсон и тече подготовка за градски борби. Да, такава заплаха има и е доста огромна, само че има няколко доста основни НО.

Първо, никакви съветски " командоси " няма. Има навалица “чмобики ”, облечени в цивилни облекла. Освен това борбата в градски условия не е нещо, което съветските воини го могат. Мариупол, Попасная, Северодонецк демонстрираха това. Тяхната градска борба е злокобна комбинация от тактиката на руската войска от 80-те години на предишния век, включваща опита от войната в Афганистан и примеса от антитерористични детайли на специфичните елементи, работещи по сюжет със заложници. Тоест, извънредно неефективно деяние, което напълно се опира в зависимостта от артилерията и сриването на жилищните региони. И това е в нахлуване, а в отбрана?

А в отбрана те просто не знаят по какъв начин да водят градски борби. Освен това, криейки се измежду цивилните, нашествениците няма да могат да употребяват тежка и леко бронирана техника. Само леки огнестрелни оръжия. В град, в който влизат поделения с умения за водене на градски борби. В град, където локалните поданици с наслада ще предадат всеки “чмобик ” на въоръжените сили на Украйна. Да, съветската агитация може да стартира да показва ликвидираните нашественици в цивилни облекла за някакви репресии и зачистки на въоръжените сили на Украйна… Но на кого му пука? Кой в този момент има вяра на съветската агитация, с изключение на съветските консуматори на осведомителния фаст-фуд?

Така че в действителност поражда въпросът... в действителност ли Русия готви капан за въоръжените сили на Украйна? Дори и да готви, тогава по-скоро за личните си “чмобики ”.

Източник: Александър Коваленко за site ua

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР