Европейската младеж не е готова да защитава собствените си страни

...
Европейската младеж не е готова да защитава собствените си страни
Коментари Харесай

Politico: Младежите в Европа не са готови да бранят страните си с оръжие в ръка срещу Русия

Европейската юноша не е подготвена да пази личните си страни с оръжие в ръка, в случай че се осъществен прогнозите за съветска офанзива против НАТО. Това демонстрират социологически изследвания, резултатите от които проучва Politico, предава " Фокус ".

Авторите на обявата означават, че едвам предходната седмица Западът означи 80-ата годишнина от десанта на западните войски в Нормандия по време на Втората международна война. Съюзниците заплатиха десетки хиляди животи за прогонването на нацистите от Франция и страните от Бенелюкс. И това бяха млади мъже, които уверено влязоха във въоръжена битка, макар огромните шансове да умрат в борба.

Но на фона на изказванията на Джо Байдън за " най-великото потомство ", спечелило Втората международна война, европейските младежи непосредствено декларират неналичието на предпочитание да рискуват живота си при положение на съветска инвазия в техните страни.

Проучване в Обединеното кралство предходната седмица сподели, че единствено 29% от британците на възраст от 18 до 24 години най-малко на думи биха защитили страната против настъпление. Континенталните европейци също не са по-войнствени или патриотични. Според изследвания, в случай че страната им се окаже във война, единствено 32% от европейците са подготвени да водят война.

Дори в Съединените щати, най-могъщата във военно отношение страна в света, изследване от 2022 година сподели, че единствено 55% от американците биха взели оръжието при положение на пълномащабна война. Показателно е, че измежду по-старото потомство (50-64 години) има доста повече хора, подготвени да се бият, в сравнение с измежду младото потомство (18-34 години).

" Тази липса на национализъм може да се дължи на разнообразни аргументи: възходящо съмнение към правителствата; отмалялост и омерзение от неправилно показани " безконечни войни “, приключили с поражение; обща загуба на доверие в западните ценности; възприятие за право на личен избор, който младежите в този момент имат в обилие спрямо техните предшественици; и консерваторите безспорно биха добавили към листата прекомерното опрощение за предишните закононарушения на Запада и неуспеха да се гордеят с това, което Западът в действителност е направил ", написа Politico.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР