Седнали: изпълнителният директор на ScaleFocus Пламен Цеков и министъра на

...
Седнали: изпълнителният директор на ScaleFocus Пламен Цеков и министъра на
Коментари Харесай

Българската ScaleFocus инвестира 45 млн. евро в развоен център в Северна Македония

Седнали: изпълнителният шеф на ScaleFocus Пламен Цеков и министъра на задграничните вложения в Северна Македония Зорица Апостолска. Зад тях: Кочо Ангюшев, вицепремиер по икономическата политика и Зоран Заев, министър председател на Северна Македония

[ScaleFocus] Българската софтуерна компания ScaleFocus ще влага 45 млн. евро в границите на пет години за построяването на развоен център в Северна Македония. От тях два милиона евро са планувани за образование и развиване на чиновници, оповестиха от сдружението. Общо офисът ще има потенциал за 300 чиновници, който би трябвало да бъде напълнен през третата дейна година. Пред " Капитал " от ScaleFocus разясниха, че развойният център към този момент работи и до края на 2020 година екипът в него би трябвало да доближи 90 души, а самата инвестиция ще се финансира със средства на компанията.

" Основната част от инвестицията ще бъде отделена за заплати на софтуерните инженери, като чакаме да достигнем екип от 300 души до третата година ", разяснява Пламен Цеков, изпълнителен шеф на ScaleFocus.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Инвестицията включва финансови разноски към построяването на офис, работно пространство, развойна активност, също и некапиталови разноски – наемане, в началото образование, преквалификация и повишение на квалификацията, заплати, присъединяване в локалната екосистема и други. Целта ни е да станем най-иновативната софтуерна компания в Източна Европа ", добави Цеков

Логична стъпка

ScaleFocus е учредена в България, където работи през сдружението " Скейл Фокус ". За 2018 година компанията има 38.8 млн. лева доходи и 6.6 млн. лева облага, което я прави осмата по величина софтуерна компания в страната и третата по величина учредена в България. Според предстватиели на компанията приходите за 2019 година са надхвърлили 30 млн. евро.

Тя има развойни центрове в София, Пловдив, Варна и Бургас, както и търговски представителства в Съединени американски щати, Англия и Германия. В момента компанията има близо 1000 чиновници измежду всичките си офиси. Според Цеков ScaleFocus работи към този момент няколко години със софтуерни инженери от Северна Македония и откриването на център в страната е разумна стъпка от развиването на компанията. " Целта ни е да дадем опция на стимулираните гении да се развиват и да работят по планове за клиенти от целия свят, без да се постанова да емигрират. " Компанията е подписала и контракт за държавна помощ със Северна Македония.

ScaleFocus работи в няколко посоки, измежду които SAP решения, финансови технологии, киберсигурност и облачни услуги. Сред клиентите на компанията са Belmond, Coatmaster, Fourth и OMV.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР