Челси победи комфортно с 2:0, за да откаже шпорите от

...
Челси победи комфортно с 2:0, за да откаже шпорите от
Коментари Харесай

Челси се справи лесно с Тотнъм

Челси победи удобно с 2:0, с цел да откаже шпорите от концепцията за място в Топ 4. Шпорите са пети, на седем точки от четвъртия Астън Вила. Тимът на Андже Постекоглу има и мач по-малко, само че е в серия от. Освен това занапред би трябвало да играе с Манчестър Сити и Ливърпул.

Челси се изкачи на осмо място с 51 точки. Шестият Манчестър Юнайтед има 54, седмият Нюкасъл е с 53.

Сините играха доста по-добре от своя противник и справедливо откриха резултата в 24-ата минута. Тогава се разписа Чалоба, който вкара с глава след свободен удар. Тимът на Маурисио Почетино стигна до втори гол в 72-ата минута посредством Никълъс Джаксън. Той вкара с добавка след удар в гредата на Коул Палмър от директен свободен удар. Това е 11-и гол за него през сезона, като четири от тях са против Тотнъм. В историята на клуба от Западен Лондон има единствено състезател с повече голове в един сезон против шпорите – Джими Флойд Хасълбанк. Той се разписа на пет пъти против Тотнъм през сезон 2001/02.

Шпорите пък позволиха 22 гол от статично състояние този сезон. Повече са получили единствено Шефилд Юнайтед (23) и Нотингам Форест (26).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР